Bernard Massard: schuimwijnen, maar ook …

Naast de  sprankelende bubbels maakt Bernard-Massard ook niet-bruisende wijnen geproduceerd met de beste wijnsoorten van de Luxemburgse Moezel. Dankzij de vruchtbare grond kunnen hier uitstekende cru’s worden geproduceerd, met dezelfde aandacht voor kwaliteit die de schuimwijnen genieten.

Twee domeinen springen meteen in het oog: het Domein «Clos des Rochers», en het «Château de Schengen» waar de belangrijkste wijnsoorten Riesling, Pinot Blanc, Auxerrois en Pinot Gris zijn.  «Clos des Rochers» is een domein dat bekend staat om wijnen met finesse, hun zuiverheid en mineraliteit. «Chateau de Schengen» heeft één van de rijkste ondergronden van de traditionele wijngaarden. Op dit domein worden nu de beste Pinot Gris uit het Groot Hertogdom Luxemburg geproduceerd. De ‘vendanges’  gebeuren  handmatig en uiterst selectief. Hierdoor worden de druiven op  het ideale moment geplukt.

In de supermarkt:

‘ Cuvée Sélection Brut: deze originele  cuvée van het merk kent een ononderbroken succes sinds 1921. De samensmelting  tussen Pinot Blanc, Chenin, Chardonnay en Riesling is ideaal voor liefhebbers van droge schuimwijn. Deze cuvée met een tweede gisting van minstens 12 maanden onderscheidt zich ook door haar frisheid en haar luchtigheid. Ook beschikbaar in Duo Pack.

‘ Cuvée Sélection Demi-Sec: deze cuvée is gemaakt uit Pinot Blanc, Chenin, Chardonnay en Riesling en heeft een verleidelijke fruitige smaak, die een zachte toets krijgt dankzij de juiste dosis likeur.

‘ Cuvée Sélection Rosé: deze cuvée wordt ontwikkeld op basis van Pinot Noir en Cabernet Franc. De charmante rosékleur gaat gepaard met een fruitige toets.

‘  Cuvée Chardonnay: deze edele wijnstok laat al zijn fijne  toetsen  vrij  in de bubbels. Zijn lichte, fijne en elegante smaak maken van het aperitief een geslaagde  aangelegenheid!  Een cuvée die enkel verkrijgbaar is bij Delhaize!

Praktische informatie: Cuvée Sélection Brut, 75cl: richtprijs 8,89 €; Cuvée Sélection Brut magnum, 1,5l: richtprijs 20,49 €, (beschikbaar bij Cora & Delhaize); Cuvée Ecusson Brut, 75cl: richtprijs 12,10 €; Cuvée Chardonnay,75cl: richtprijs 11,49 €.

In speciaalzaken (wijnhandelaars) en horeca:

‘ Cuvée de l’Ecusson Brut: deze cuvée wordt gemaakt met de beste Luxemburgse druivensoorten, Pinot Blanc en Riesling, in combinatie met de druivensoorten uit de Champagnestreek, Chardonnay en Pinot Noir. Deze wijn moet minstens 24 maanden rijpen in de kelders om zijn geraffineerde en elegante karakter, dat door de meest veeleisende liefhebbers gewaardeerd wordt, te ontwikkelen. De samenstelling van deze cuvée is evenwichtig, de smaak verfijnd en de afdronk lang. Het stokpaardje van het merk!

‘ Cuvée de  l’Ecusson Brut Rosé: deze wijn wordt uitsluitend gemaakt met Pinot Noir en wordt gekenmerkt  door een uitzonderlijk delicate toets van rode vruchten. Een verrassende fles  die  de gouden medaille won op het prestigieuze «Concours Mondial de Bruxelles»  in 2012 en beloond werd met een «Oscar» in de befaamde «Wijnkoop Gids 2013» van Frank Van der Auwera.

Meer dan ooit is Bernard-Massard de tafelgast voor onvergetelijke momenten. Want ook al evolueert het merk mediagewijs, er wordt niet ingeboet aan de uitstekende kwaliteit.