Bewezen: Vrouwen maken minder brokken op de weg

Internationale Vrouwendag: Mercedes-Benz onthult enkele vrouwvriendelijke ‘wagen-weetjes’

Wist je dat vrouwen in Saoedi-Arabië pas vanaf dit jaar met de auto mogen rijden?! Het ultieme bewijs dat er nog veel werk aan de winkel is op vlak van gendergelijkheid. Geen wonder dat dit het thema is van Internationale Vrouwendag op 8 maart. Speciaal om deze girlpower-dag te vieren onthult Mercedes-Benz enkele leuke ‘wagen-weetjes’ over vrouwen. Zo zijn dames onverbiddelijk voor hun ‘high heels’ wanneer ze in de auto stappen: maar liefst 7 op 10 van de Belgische vrouwen die soms hoge hakken dragen, nemen weleens een extra paar platte schoenen mee om gemakkelijker te kunnen rijden. Safety first dus en bovendien blijkt uit onderzoek dat vrouwen betere chauffeurs zijn dan mannen: ze maken namelijk veel minder brokken op de weg. Laten we dus voor eens en altijd de zoveelste vrouwonvriendelijke mythe ontkrachten!

Stiletto slipgevaar

Autorijden met hoge hakken is geen sinecure: het geeft weinig stabiliteit (waardoor je voet van de pedaal kan afglijden of je stilettohak vastgeraakt in het automatje) en het vertraagt je reactiesnelheid. 69% van de Belgische vrouwen neemt dan ook weleens een extra paar platte schoenen mee om gemakkelijker te kunnen rijden als ze schoenen met een hak dragen. Wil je net als 24% van de vrouwen – die wekelijks hoge hakken draagt bij het autorijden – je dierbare pumps liever niet aan de kant schuiven? Dan kan je gelukkig rekenen op de vrouwvriendelijkheid van Mercedes-Benz: het merk kaapte het goud weg in de ‘High Heels rating’ van Femme Frontaal (een Nederlands online platform dat autoreviews maakt vanuit een vrouwelijk perspectief) “De wagen rijdt tijdelijk zelf voor me, remt voor me en geeft gas bij waar nodig. Rijden met hoge hakken was nooit zo eenvoudig…” De Duitse autobouwer legt vrouwenvoeten duidelijk in de watten!

‘Zwartrijden’: een hype bij zowel mannen als vrouwen

Net zoals ‘the little black dress’ nooit uit de mode gaat, blijven Belgische vrouwen ook trouw aan de kleur zwart (21%) bij het uitkiezen van een wagen. Traditionele tinten zijn troef want naast zwart blijken grijs (15%) en blauw (11%) de populairste autokleuren bij vrouwen wanneer ze een nieuw exemplaar zouden aanschaffen. Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus maar over hun favoriete autokleuren zal je ze toch niet horen discussiëren: mannen geven namelijk exact dezelfde top 3 (zwart=18%, grijs=17% en blauw=12%) door als vrouwen. Over rood zijn de meningen echter verdeeld. Terwijl het op de vierde plaats staat bij vrouwen (11%), zouden slechts 7% van de Belgische mannen gezien willen worden in een rode wagen.  Zij geven dan nog eerder de voorkeur aan zilver (9%) of wit (8%).