Bij Kees

Kees Vissers opende zijn restaurant begin juni 2013. Restaurant dat in het centrum van Zierikzee achter een ogenschijnlijk traditionele gevel verscholen ligt, maar toch plaats biedt aan een 80-tal personen.

Kees was hier na zijn opleiding reeds een vijftal jaren actief in het restaurant De Rief dat indertijd op dezelfde locatie was ingeplant. Nadien deed hij diverse ervaringen op o.m. bij het Hof van Oranje, maar besliste begin 2013 een eigen restaurant op te starten mocht een geschikte locatie worden gevonden. Het vrijkomen van het pand op de Lammermarkt was meteen een dubbelslag, enerzijds een perfecte locatie en anderzijds het teruggrijpen naar de allereerste ervaring als zelfstandige kok. Kees krijgt bij de uitbouw van zijn restaurant volop steun van echtgenote Astrid Janssens die zorg draagt voor het onthaal en een attente bediening.

Kees vertrekt vanuit het principe om originele en lekkere producten te serveren die op het bord kunnen worden omgetoverd tot echte, pure en eerlijke gerechten van topniveau. Een tikkeltje creativiteit en een personal touch zijn complementaire maar leuke extra’s. Met zijn moderne benadering van spijs en drank wist Kees recent een derde plaats te veroveren op de jaarlijkse Nederlandse competitie van de gouden koksmuts.

De kaart suggereert een 10-tal gerechten die regelmatig wisselen maar alle een uniforme kostprijs van 9.90€ meekrijgen. Alle gerechten zijn individueel verkrijgbaar maar kunnen tevens als een 4, 5  of 6-gangen verrassingsmenu, 35 tot 55€, al dan niet met bijpassend bierarrangement, worden gedegusteerd. Het bierarrangement omvat o.m. Swindels top, Drie bij Kees, Brand premium pilsener, Vedette wit, Omer en Urthel Samaranth bieren. Met het aangepast bierarrangement zorgt Kees voor een perfecte pairing spijs/bier waardoor de globale kostprijs iets lager ligt. Het bierarrangement sluit anderzijds de pairing spijs/wijn niet uit, integendeel. Kees is echter van mening dat de pairing spijs-bier even lekker is dan de traditionele pairing spijs-wijn. Anderzijds heeft Kees ook oog voor vegetariërs en zorgt ervoor dat ook zij via aangepaste bereidingen maximaal van hun restaurantbezoek kunnen genieten.

Wij genoten bij onze degustatie van een leuke bisque van krab aangevuld met Hollandse garnalen en een Zeeuwse kruidenlikeur. Het voorgerecht werd een Oosterscheldezeebaars met gamba’s, lamsoor, zeeuws spek ,Oosterschelde zeewier en avocado. Een succulente bereiding met erg breed maar evenwicht smaakpalet die het gezelschap kreeg van een Franse Pouilly Fumé 2011.

Als hoofdgerecht serveerde Kees een kabeljauw met aardpeer. Leuke helwitte kabeljauw, perfect gegaard op vel met bleekselderij, truffel, salami en ansjovis en een leuke smeuïge puree van aardpeer. Hierbij en leuk biertje Drie bij Kees, dat het aroma van het gerecht mooi ondersteunde en voor een fijne afronding zorgde. Als afsluiter een sorbet van Zeeuwse bolus, een eigen creatie van de chef, met perfecte combinaties van lokale smaakaccenten.

Bij Kees biedt een leuk en gezellig sfeervol interieur met enkele moderne versieringen met een traditionele benadering van de Franse gastronomie. Achter de kleine gevel openbaart zich een erg rijk smaakpalet met hedendaagse creaties die de inventiviteit van de jonge chef een onmiskenbare boost bezorgen. Een absolute  aanrader in het centrum van Zierikzee.

Bij Kees – Lammermarkt 18 – 4301 ET Zierikzee

Tel 00 31 111 45 13 45 – www.bijkeesinzeeland.nl

Culinaire commentaren:

6 minutes:

3 minutes

heerlijke verse ingrediënten

leuke presentatie

mooie paring spijs-bier  en spijs- wijn

eigentijds gezellig interieur

attente bediening