Bordje bier, 40 recepten en bijpassende bieren

Bordje bier bundelt 40 recepten en bijbehorende bieren van over heel België. Erik Verdonck, auteur van ‘Bij de brouwer’ en ‘Lekker Waals’  stelde de selectie samen met deskundigen Hilaire Spreuwers, Bart Durlet en biercoach Ariël Meusen.

Rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis, al jaren een echte keukenwijsheid. Bordje bier eist de plaats van bier in de keuken (opnieuw) op. Rodenbach met een kreeftensalade? Of brownies met stout en yoghurtijs? Erik Verdonck toont dat de mogelijkheden met bier in de keuken eindeloos zijn, van klassiekers tot verrassende recepten. Het resultaat van alle deze proeverijen is de vaststelling dat Bier verrassend goed combineert in de keuken, trouwens de reden om het brede publiek mee van deze rijkdommenen te laten genieten.

Samen met bierkok Hilaire Spreuwers, brouwer Bart Durlet en biercoach Ariël Meusen verzamelde Erik Verdonck 40 recepten met bier. Erik Verdonck is gepassioneerd door gastronomie, toerisme en natuur. Hij combineerde zijn passies eerder al in Bij de Brouwer, Dwalen door het Zwarte Woud, Dwalen door Wales en Lekker Waals.

Bordje Bier is een uitgave van Davidsfonds Uitgeverij, 208 p en kost €27,50.