Brasserie Le Bordeaux Gordon Ramsey

Het InterContinental Bordeaux, Le Grand Hotel, schrijft met de opening van de Brasserie Le Bordeaux Gordon Ramsey, andermaal geschiedenis. Het hotel in hartje Bordeaux maakt immers onbetwistbaar deel uit van de stadsgeschiedenis en zelfs van de Franse geschiedenis.

In 1850 werd het herenhuis Sacriste de Rolly, nakomeling van Jeanne d’Albret, moeder van koning Henri IV, immers omgetoverd tot de elegante brasserie ‘Café de Bordeaux’ en dit dankzij de ingenieuze ideeën van architect Louis Victor. Vele generaties Bordelzen en Parijzenaars, maar evenzeer ontelbare buitenlandse gasten  hebben ondertussen kunnen kennis maken met dit statige gebouw en hebben van de vele culinaire uitdagingen genoten.

Na de renovatie van het gebouw de voorbije jaren, vaart Le Grand Hotel sinds vorig jaar onder de vleugels van InterContinental hotels. Het restaurant Le Pressoir d’Argent kwam in september 2016 onder de hoede van topchef Gordon Ramsey en veroverde meteen een Michelinster. De legendarische brasserie Le Grand hotel staat voortaan olv Alex Thiebault, die reeds meerdere jaren actief is onder de vleugels van Gordon Ramsey. Als chef van het Londense restaurant Maze maakt hij nu de overstap naar Le Bordeaux Gordon Ramsey, de nieuwe benaming van de brasserie.

De kaart van Le Bordeaux Gordon Ramsey kleurt Sud-Ouest en puilt uit van kwalitatieve maar eveneens regionale producten. Chef Alex behoudt hun authenticiteit en natuurlijke eigenschappen maar zal het geheel wel overgieten met een ‘Britse toets’. Voor de desserten eveneens een  van de attractiepunten van de brasserie wordt een beroep gedaan op de creatieve inspiraties van chef patissier Arthur Fèvre die eveneens het zoete accentje van Le Pressoir d’Argent voor zijn rekening neemt.

Brasserie Le Bordeaux Gordon Ramsey – 5 place de la Comédie – 33000 Bordeaux

www.intercontinental.com/bordeaux