Bricks & Leisure zet expansie verder in Frankrijk

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Bricks & Leisure Vastgoed blijft groeien. Naast de bestaande hotelprojecten (ibis budget Brugge-Jabbeke en Radisson Blu Balmoral Spa) startte Bricks & Leisure Vastgoed recent met de bouw van een Mercure hotel in Han-Sur-Lesse en een Radisson Park Inn Luik. Nu gaat het ook van start met de commercialisatie van een eerste hotelproject in Frankrijk. Het Holiday Inn Express hotel komt op amper 5 km van Disneyland Paris.

“Als specialist in beleggingsvastgoed zijn wij voortdurend op zoek naar unieke locaties”, vertelt Thomas Lecluse, managing partner van Bricks & Leisure. “In deze zoektocht zijn wij in de wereldstad Parijs terechtgekomen. Zo’n locatie konden we niet laten schieten.”

Met Disneyland als trouwe buur zal de focus enerzijds liggen op de miljoenenparkbezoekers. “Disney kondigt een uitbreiding aan van 2 miljard euro in de komende jaren.” Toeristen die meer dan welkom zullen zijn in ons hotel met 100 familiekamers. De voorbije 15 jaar haalden de hotels in de omgeving al een bezettingsgraad van gemiddeld 80% en dankzij de nieuwe investeringen kan dit nog stijgen. De regio schreeuwt om nieuwe betaalbare hotels en daar spelen we handig op in.”

Maar evengoed wordt de bedrijvenwereld een doelgroep. “Deze regio wordt in Frankrijk ‘Val d’Europe’ genoemd door de internationale bedrijvigheid in de regio. Met ons hotel willen wij ook focussen op deze expats die in de buurt tewerkgesteld zijn.”

Ook in dit hotel kunnen beleggers investeren

Bricks & Leisure testte al met succes de formule uit waarbij beleggers een hotelkamer kunnen kopen. Denk maar aan Radisson Blu Balmoral Spa of ibis budget Brugge-Jabbeke. Ook in dit eerste Franse project krijgen beleggers de kans om mee te investeren en deel te nemen in de winst van het volledige hotel.

“Wij hebben net voor de zomer een pre-launch gedaan bij ons bestaande klanten waarop er enthousiast gereageerd is”, legt Lecluse uit. “Mede door de aantrekkelijke locatie verwachten we dat dit project snel zal uitverkocht zijn.”

Internationaal Team

In hun verdere internationale groei zal Bricks & Leisure Vastgoed deze belegging niet alleen aanbieden aan Belgische klanten maar ook aan buitenlandse klanten. “Via ons netwerk van makelaars in Groot-Brittannië en Nederland zijn er internationale beleggers die alreeds ingetekend hebben op dit project”, vertelt Lecluse met veel trots. “Een wereldstad als Parijs spreekt dan ook voor zich als internationale hotspot.” Investeren kan al vanaf 150.000 EUR.