Brouwerij Wolf ontwerpt bierglas met braille

“Een toonvoorbeeld voor universal design”, klonk het bij Ann Heeren van VeBeS de vereniging van blinden en slechtzienden. Toen ze afgelopen week gratis een Wolfbier mochten consumeren in een bierglas met braille opschrift, kon het enthousiasme niet op. Al snel gingen alle vingers op zoek naar de merknaam van het Aarschotse bier en kort daarna werd er gelukkig ‘ja’ geknikt. De naam ‘Wolf’ staat wel degelijk op de voet van het nieuwe glas, mét hoofdletter, wisten de leden van VebeS te vertellen.

“Het is jammer dat niet meer internationale merken aan ons denken bij het ontwerp van gebruiksvoorwerpen. Kleine aanpassingen, zoals braille opschriften, maken voor blinden en slechtzienden een groot verschil. Wolf heeft een primeur te pakken wat ons betreft, en daar zijn we hen erg dankbaar voor”, vervolledigt Dany Putteman van VeBeS. “Wees dus maar zeker dat we het mooie Wolfglas voortaan als eerste terugvinden in onze glazenkast!”

Vervolgens werd de quote op het glas met vreugde ontvangen. Hoewel deze niet in braille staat geschreven, past hij wel perfect bij de ideologie van Wolf want “The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams”.Het is vanuit deze filosofie dat brouwerij Wolf het nieuwe bierglas met braille ontwierp. Omdat iedereen mag genieten van de totaalbeleving van een karaktervolbier, ook blinden en slechtzienden. Braille mag dan wel een kleine inspanning lijken, voor mensen met een mindergoed zicht maakt het een wereld van verschil. En daar staan ze bij Wolf 200% achter. Liefhebbers van Wolfbier én het glas kunnen terecht bij de betere drankenhandel of op de webshop.