Brussel: een nieuw hoofdstuk voor het Steigenberger Wiltcher’s

De naam is in de loop der jaren meermaals veranderd, maar de adelbrieven van zijn legendarische verleden is dit Brusselse hotel nooit kwijtgeraakt. Het Steigenberger hotel wordt opnieuw omgedoopt tot WILTCHER’S, zijn oorspronkelijke naam uit de periode 1913-1925, en zet meteen al zijn troeven in om de strategische positie ‘Palace’ in de Europese hoofdstad te herveroveren.

Maanden van reflectie over de uitdagingen en charmes van het hotel hebben uiteindelijk geleid tot een complete renovatie die het gebouw weer in zijn oorspronkelijke glorie heeft hersteld. Het Wiltcher’s verwelkomt reizigers, zakenmannen en -vrouwen, geliefden, nieuwsgierige bezoekers, gezinnen of levensgenieters, en stelt de prachtige ruimtes ook open voor de inwoners van Brussel.

Het Wiltcher’s is een prestigieus vijfsterrenhotel, maar blijft in de eerste plaats een legendarische plek in Brussel. Het is genoemd naar Sydney-Charles Wiltcher’s, een zoon van Engelse immigranten, die dit gebouw in beaux arts-stijl aan het begin van de 20e eeuw omtoverde tot een hotel op verzoek van baron Joseph de Crawhez. Vandaag is het eerste Belgische ‘paleis’ eindelijk terug van weggeweest: met zijn unieke architectuur is dit hotel helemaal gericht op genieten, luxueus comfort en gezellig samenzijn.

De 267 kamers – waaronder 42 prachtige suites bieden stuk voor stuk een ongeëvenaard comfort. De Royal Suite van 320 m² kijkt uit over de Louizalaan. De ruime kamers en hoge plafonds zijn uniek voor een hotel in Brussel en de inrichting biedt voor elk wat wils, met rustgevend zacht tapijt of parket, een grote flatscreentelevisie, luxueus bedlinnen en een chique maar sobere inrichting. Het meubilair is nieuw en de kleuren zijn eigentijds, maar het Wiltcher’s blijft stevig verankerd in zijn glorierijke verleden en koestert de herinnering aan elke gast die hier ooit over de drempel is gestapt.

Ook de bar, de lobby en het restaurant kregen een make-over, waarbij de huisstijl en de onthaalruimtes in een nieuw kleedje werden gestopt. Binnenkort staan hier ook talrijke activiteiten op het programma: van pianojazz over artistieke lunches tot Chocolate & Tea Time met een kunstinitiatie voor kinderen. Een vernieuwd restaurant vraagt uiteraard om een vernieuwde menukaart. De Nederlandse chef Tjaco van Eijken stelt subtiele en smakelijke gerechten voor uit de Noord-Europese keuken, die met de grootste zorg worden bereid voor de Brusselse, internationale of zakelijke gasten. Voor de zoete lekkernijen zorgt meester-banketbakker Michaël Derolez, die de belangrijke taak kreeg om de dessertkaart te vernieuwen.

De Loui Bar, één van de beste hotelbars van Brussel, werd in 2010 bekroond met de titel ‘beste hotelbar van Europa’ door de jury van de Prix Villégiature. De weelderig vormgegeven bar, met zijn gerieflijke lederen stoelen en sofa’s en de bijzonder verfijnde houten lambrisering, is de ideale plek om te genieten van thee, koffie of een cocktail. De warm ingerichte bibliotheek zorgt voor gezelligheid en de strategisch geplaatste spiegels in de gangen creëren een gevoel van ruimte. De rookkamer D-Lounge, het restaurant en de bar worden net als vroeger toegankelijk via de bruisende Louizalaan en zijn ongetwijfeld een toegevoegde waarde voor de talrijke kunstgalerijen en luxeboetieks in één van de belangrijkste straten van Brussel. De ruime zalen maken van het Steigenberger Wiltcher’s bovendien de perfecte plek voor conferenties, internationale congressen of privé-evenementen.

In de renovatie van de kamers, suites en gangen werd maar liefst 4,6 miljoen euro geïnvesteerd. De renovatie van het terras kostte 100.000 euro, terwijl de keuken werd opgeknapt voor 1,1 miljoen euro en de bibliotheek, de Loui Bar en het restaurant voor 860.000 euro.

De naam Steigenberger staat al meer dan 85 jaar lang synoniem met een ongeëvenaarde gastvrijheid en een onberispelijke service. De groep Steigenberger Hotels & Resorts beschikt over een buitengewoon aantrekkelijk aanbod van meer dan honderd locaties, zowel klassieke grand hotels als moderne hotels, vooral in de grote Europese steden, maar ook in het Midden-Oosten, Azië en Egypte.

www.steigenbergerhotelgroup.com – www.wiltchers.com

Steigenberger Wiltcher’s – Louizalaan 71 – 1050 Brussel, Reservaties: 02-5424242