Brussels airlines introduceert flexibele omboekingsopties

  • Flexibele regels voor omboeking om tegemoet te komen aan de wens van vele klanten – •Nieuwe tickets die geboekt worden tot 31 maart, zullen één keer gewijzigd kunnen worden zonder omboekingskosten – •Vluchten die al geboekt waren met vertrekdatum tot 30 april, kunnen één keer omgeboekt worden naar een nieuwe datum, tot 31 december

Brussels Airlines introduceert – samen met de andere Lufthansa Group airlines Austrian, Lufthansa, SWISS en Air Dolomiti – flexibelere omboekingsopties. De nieuwe regels zijn van toepassing op zowel de bestaande als de toekomstige boekingen wereldwijd.

Algemene omboekingsregels voor toekomstige reservaties

Met onmiddellijke ingang en tot 31 maart 2020 zal Brussels Airlines de omboekingskosten voor alle nieuwe geboekte vluchten wereldwijd laten vallen en een eenmalige omboeking aanbieden – ongeacht de voorwaarde van het oorspronkelijk gereserveerde tarief. De klanten kunnen hun vlucht verplaatsen naar een latere datum, ten laatste op 31 december 2020 .

Mogelijkheid om bestaande reservaties om te boeken:

De nieuwe regels voor bestaande reservaties geldt wereldwijd voor tickets die vóór 5 maart werden aangekocht, met een reisdatum tot 30 april 2020. Passagiers kunnen omboeken naar een nieuwe datum tot 31 december 2020 zonder omboekingskosten – ongeacht de condities van het oorspronkelijk gekochte tarief.

Voor zowel bestaande als toekomstige reservaties geldt dat de luchthaven van vertrek en de luchthaven van bestemming dezelfde moeten blijven. Indien het oorspronkelijke tarief niet meer beschikbaar is, moet het verschil met het nieuwe tarief worden betaald. De omboeking moet vóór de oorspronkelijke reisdatum worden uitgevoerd.

Met dit nieuwe beleid willen Brussels Airlines en de andere Lufthansa Group Airlines tegemoetkomen aan de wens van veel klanten om hun reisplannen flexibeler te maken onder de uitzonderlijke omstandigheden, veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus.