Brussels airlines lanceert bestemmingen Kiev en Wroclaw

Brussels Airlines breidt haar groeiend netwerk uit met twee nieuwe bestemmingen in Oost-Europa. De Oekraïense hoofdstad Kiev en het historische Poolse Wroclaw zijn voor de luchtvaartmaatschappij zowel vrijetijds- als zakelijke routes.  Vanaf 17 oktober verbindt Brussels Airlines Brussels Airport vier keer per week met Kiev, terwijl de eerste vlucht van de 3-wekelijkse service naar Wroclaw op 29 oktober vertrekt.

Brussels Airlines breidt haar netwerk verder uit in de winter van 2018. Dankzij de samenwerking met Neckermann, Pegase en Thomas Cook kondigde Brussels Airlines reeds 26 nieuwe vakantiebestemmingen aan voor haar zomerdienstregeling. Nu voegt de luchtvaartmaatschappij ook Kiev en Wroclaw toe aan haar netwerk. De eerste vlucht naar Kiev vertrekt op 17 oktober en wordt 4 keer per week aangeboden. Wroclaw wordt vanaf 29 oktober 3 keer per week aangevlogen.

Kiev:

Dankzij de nieuwe visumvrije regeling voor Oekraïense burgers die naar Schengenlanden reizen, heeft Kiev een aanzienlijke marktgroei vertoond. De hoofdstad van Oekraïne is een belangrijk industrieel, wetenschappelijk, educatief en cultureel centrum van Oost-Europa. Het is de thuisbasis van vele high-tech industrieën en instellingen voor hoger onderwijs. Maar naast een business bestemming te zijn, trekt Kiev ook veel toeristen met zijn wereldberoemde historische bezienswaardigheden. Kiev is rijk aan stedelijke kunst, vintage cafés en een bloeiend nachtleven. Het is hip en stijlvol gemoderniseerd, maar heeft nog steeds de Sovjetkenmerken van de afgelopen decennia.

Hoogtepunten en bezienswaardigheden zijn onder andere het Klooster van de Grotten (Petsjersk) en een historisch Orthodox-Christelijk klooster met uitzicht op de Dnjepr. Voor pelgrims is het de heiligste grond van het land en voor toeristen is het een lust voor het oog. De met goud beklede kerken behoren waarschijnlijk tot de mooiste bezienswaardigheden van Kiev, maar ook de indrukwekkende ondergrondse doolhoven stellen niet teleur. Niet te missen is het National Chernobyl Museum, de St Sophia’s Cathedral en het fascinerende Mykola Syadristy Microminiatures Museum.

Wroclaw:

Brussels Airlines versterkt met Wroclaw haar positie op de Poolse markt, waar de maatschappij al vluchten van en naar Warschau en Krakau aanbiedt.  Wroclaw is een stad met een rijke geschiedenis, met sporen van Tsjechische, Duitse en Poolse overheersing. Het is de grootste stad van West-Polen en de historische hoofdstad van Silezië en Neder-Silezië, gelegen aan de voet van de Sudeten, aan de Oder. In 2016 kreeg de stad met haar bloeiende multiculturele centrum de titel ‘Culturele hoofdstad van Europa’.

Hoogtepunten in de Poolse stad zijn de 12 eilanden in de rivier en de 130 bruggen, de oude stad en het marktplein. Daarnaast beschikt Wroclaw over veel groen, waaronder een rotstuin, een cactusserre en de beroemde ‘Park Szczytnicki’, een originele Japanse Tuin.