Brussels airlines lanceert vluchten nar Ljubljana, Slovenië

Brussels Airlines breidt haar netwerk uit met een nieuwe Europese hoofdstad. Vanaf 4 november start de Belgische luchtvaartmaatschappij met vluchten tussen Brussels Airport en Ljubljana, Slovenië. De bestemming wordt 6 keer per week bediend, om tegemoet te komen aan de leisure én business marktvraag tussen de twee hoofdsteden van de EU. Reserveringen starten op 2 oktober.

Ljubljana is de grootste stad van Slovenië en is de 19de Europese hoofdstad in het Brussels Airlines netwerk. Vanaf 4 november biedt de luchtvaartmaatschappij 6 vluchten per week aan op de route. Het vluchtschema laat toe om via Brussels Airport door te reizen naar de rest van het netwerk van Brussels Airlines. Belangrijke verbindingen zijn vooral Berlijn, Kopenhagen, Lissabon, London Heathrow, Madrid, Oslo en Tel Aviv.

Ljubljana is een creatieve stad, waar cultuur zowat de manier van leven is. Er vinden tal van festivals plaats, van een van de oudste Europese zomerfestivals tot gerenommeerde jazzfestivals, maar ook wereldmuziekfestivals en straattheater. Door zijn strategische ligging in Europa is Slovenië de thuisbasis van een zeer gevarieerde en rijke traditionele keuken die de dromen van elke fijnproever in vervulling doet gaan. Must-do’s voor fijnproevers is een van de vele foodie tours door de stad of een bezoek aan de Ljubljana Centrale Markt.

De Sloveense hoofdstad is een van de groenste en meest leefbare hoofdsteden van Europa; het werd in 2016 door de Europese Commissie uitgeroepen tot de groene hoofdstad van Europa. Het autoverkeer is beperkt in het centrum, waardoor de groene oevers van de Ljubljanica rivier, die door het hart van de stad stroomt, vrij blijft voor voetgangers en fietsers. In de zomer hebben de cafés een terras langs de rivier en de musea en restaurants van Ljubljana behoren tot de beste van het land.

Ljubljana is ook het perfecte startpunt voor een tour door Slovenië, dat populair is bij wandelaars en natuurliefhebbers vanwege de prachtige meren, grotten en adembenemende natuur.