Brussels airlines serveert de menu’s van Julien Lahire

Vanaf 1 april serveert Brussels Airlines maaltijden van de hand van sterrenchef Julien Lahire van Le Moulin Hideux in Noirefontaine aan haar Business Class passagiers op langeafstandsvluchten naar de VS en Afrika. De chef heeft vier menu’s gecreëerd, gebaseerd op lokale ingrediënten en streekproducten uit de regio Luxemburg.

Als ambassadeur van België heeft Brussels Airlines de traditie om Belgisch talent te ondersteunen en om Belgische topkwaliteit buiten de grenzen van haar thuisland te brengen. Aan boord van haar vluchten serveert de maatschappij al jaren een selectie van de beste Belgische bieren en wijnen, pralines, wafels en koekjes.

Om haar belgitude nog te versterken, startte Brussels Airlines met het Belgian Star Chefs programma om haar gasten aan boord te laten proeven van de internationaal gelauwerde Belgische keuken. Elk seizoen serveert een andere chef uit één van de 10 Belgische provincies zijn creaties aan de Brussels Airlines Business Class passagiers, telkens met producten uit zijn streek. In november werd een eerste succesvolle samenwerking gelanceerd met Geert Van Hecke van de Karmeliet in Brugge.

Voor het lenteseizoen (april-juli) is het de beurt aan Julien Lahire van Le Moulin Hideux uit Luxemburg. Hij presenteert vier menu’s aan boord van de Brussels Airlines vluchten naar de VS en Afrika. Julien en zijn vrouw Yolande zijn de vierde generatie die dit prachtige sterrenrestaurant uitbaten. In het hartje van de Semois-vallei in de Ardennen is het restaurant onderdeel van de Auberge du Mouline Hideux, een magnifieke 17e eeuwse molen die werd omgebouwd tot hotel. De keuken vindt zijn oorsprong in de lokale omgeving, met wild als de specialiteit van het huis.

In het menu dat Julien Lahire vanaf de maand april serveert o.m. als aperitiefhapje een bereiding van foie gras met mango, wasabi, gerookte paling en gezouten notenmengeling. Als voorgerecht kipballotines met walnoten, gepresenteerd met ijsbergsla en knapperige groentjes en als hoofdgerecht shepherd’s pie van lamsvlees met seldermousseline, kabeljauwfilet met sauce vierge vergezeld van geroosterde aardappelen met rozemarijn en suikererwtjes of een agnolotti met zeven soorten kaas, romige rucolasaus, gestoofde pompoen en geroosterde pompoenzaadjes.

Anne Tricot, Brussels airlines VP Customer service: “We zijn heel blij om met een jong Belgisch talent als Julien Lahire samen te werken. We zijn ervan overtuigd dat zijn Belgian Star Chef menu’s een toegevoegde waarde zijn voor de exclusieve beleving van onze Business Class gasten. Het versterkt ook onze Belgitude, iets waar we als nationale luchtvaartmaatschappij heel trots op zijn.” Julien Lahire, chef en eigenaar van Hostellerie Le Moulin Hideux zegt:  “Ik ben vereerd om door Brussels Airlines te zijn uitgekozen als hun tweede Belgian Star Chef. Voor mij was het een fantastische kans en ook een enorme uitdaging om deze menu’s te ontwikkelen voor aan boord. Ik ben heel blij om te zien hoe een bedrijf als Brussels Airlines heel ver gaat om hun services en producten steeds maar te blijven verbeteren”.

Voor het transport van de spelers van het nationale elftal naar Brazilië, krijgt het menu trouwens een driekleurig Belgisch tintje. Welke presentaties en gerechten tijdens deze vluchten worden gepresenteerd wil voorlopig niemand kwijt.

In augustus neemt een sterrenchef uit de provincie Vlaams-Brabant het roer over en zullen nieuwe gerechten worden voorgesteld in de Business Class van Brussels Airlines. In het najaar is het de beurt aan een sterrenchef uit de regio Luik om de gerechten in Business class te bereiden, nadien komt elke vier maand een andere provincie aan de beurt tot men een volledige ronde van België heeft gerealiseerd. De selectie na deze Ronde van België moet nog worden bekeken, maar Brussels Airlines wil nog andere Belgische chefs in de etalage plaatsen.

Naast de Belgian Star Chefs suggestie kunnen Business Class passagiers nog steeds kiezen uit twee andere menu opties of één van de 21 verschillende speciale maaltijden (dieet, zoutarm, glutenvrij, religie respecterende maaltijden, …). Aansluitend bij het culinaire streeft Brussels Airlines ernaar om in Business class, heerlijke, elegante wijnen van voortreffelijke komaf te serveren die fris en rond zijn en de maaltijd complementeren, ze weerspiegelen eveneens het internationale karakter van de luchtvaartmaatschappij.

Ook bij de bieren wordt de kaart van de belgitude getrokken. Leopold 7, het bier van de maand, is een lichtkleurig amberbier met mooi evenwicht tussen bloemige aroma’s en citrustonen met aangename prikkeling achter in de mond, intens romige schuimkraag en licht bittere afdronk.