Brussels airlines: uitbreiding intercontinentale vloot

De Belgische luchtvaartmaatschappij versterkt haar marktpositie in West-Afrika en gaat voor groei in Afrika, haar belangrijkste markt. Na de afbouw van haar intercontinentale vloot van 10 naar 8 toestellen in het kader van haar transformatieprogramma in 2020, ziet Brussels Airlines nu een opportuniteit om haar intercontinentaal aanbod opnieuw uit te breiden. Vanaf de zomer van 2022 zal een 9de A330 operationeel worden in de vloot van Brussels Airlines. Met de extra capaciteit zal de Afrika-expert van de Lufthansa Group de West-Afrikaanse stations Conakry en Ouagadougou heropenen en frequenties toevoegen op haar routes van Brussels Airport naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé.

Als onderdeel van de reorganisatie van het netwerk tijdens het transformatieplan Reboot Plus naar aanleiding van de COVID-19 crisis, heeft Brussels Airlines haar operaties naar Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso) in 2020 stopgezet. De eerste doelstelling van het transformatieplan was om de kostenstructuur van het bedrijf structureel te verlagen tot een competitief niveau, om zo een duurzame toekomst voor Brussels Airlines te creëren. De maatschappij ziet nu een stijgende vraag in de markt, wat een opportuniteit creëert om haar aanwezigheid in West-Afrika opnieuw te versterken.

“We hebben altijd gezegd dat we voor groei zouden gaan van zodra de marktomstandigheden het toelaten. Nu we een sterke vraag zien op de West-Afrikaanse markt, willen we de kans grijpen om te investeren in een uitbreiding van ons Afrikaanse netwerk. De toewijzing van dit vliegtuig aan Brussels Airlines is een duidelijk teken van het vertrouwen van Lufthansa in Brussels Airlines en bevestigt eens te meer onze positie als Afrika-expert binnen de Lufthansa Group.” – Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines

“We zijn blij Conakry en Ouagadougou opnieuw te mogen verwelkomen in het netwerk van Brussels Airlines. Met het bijkomende A330 vliegtuig zullen we 3 wekelijkse vluchten naar Conakry en Ouagadougou uitvoeren, alsook extra frequenties toevoegen naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé.” – Jan Derycke, Hoofd Netwerk en Planning

Extra werkgelegenheid: Het bijkomende intercontinentale vliegtuig creëert ook nieuwe jobs binnen de maatschappij. Brussels Airlines zal 50 cabinepersoneelsleden aanwerven, die de komende maanden in dienst zullen treden. Zoals beloofd tijdens de herstructurering, zal de Belgische werkgever de openstaande functies eerst aanbieden aan voormalige cabinepersoneelsleden die hun tijdelijk contract vorig jaar niet verlengd zagen als gevolg van de coronaviruscrisis. Voor de pilotengemeenschap van Brussels Airlines biedt het extra toestel perspectieven voor piloten op middellange afstand om door te stromen naar de langeafstandssector.