Brussels airlines verhoogt vluchtaanbod naar Afrika tijdens zomer 2022

Brussels Airlines lanceert haar intercontinentale aanbod voor volgende zomer. Op 11 juni 2022 heropent Brussels Airlines de West-Afrikaanse routes Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso) met drie wekelijkse vluchten. De Belgische luchtvaartmaatschappij verhoogt ook haar aanwezigheid in West- en Oost-Afrika met extra vluchtfrequenties naar vijf bestemmingen. Daarnaast gaat Brussels Airlines ook opnieuw dagelijks naar New York vliegen. Deze groei is mogelijk dankzij het negende langeafstandsvliegtuig dat de maatschappij aan haar vloot toevoegt. Alle nieuwe vluchten zijn vanaf vandaag te reserveren op brusselsairlines.com en via reisagentschappen.

Brussels Airlines kiest duidelijk voor groei in Afrika, de belangrijkste markt van de maatschappij. Met de toevoeging van een Airbus A330 aan haar intercontinentale vloot, breidt de Afrika-expert van de Lufthansa Group haar aanbod uit naar West- en Oost-Afrika.

Heropening Conakry en Ouagadougou

Vanaf 11 juni 2022 zal Brussels Airlines de West-Afrikaanse steden Conakry en Ouagadougou opnieuw aanvliegen. Deze twee bestemmingen werden in 2020 uit het netwerk geschrapt ten gevolge van de COVID 19 crisis. Vluchten naar Ouagadougou (vluchtnummer SN255) zullen worden aangeboden op maandag, donderdag en zaterdag, met vertrek in Brussel om 11.05 met een geplande aankomst om 15.05 in de luchthaven van Ouagadougou. Vluchten van Ouagadougou naar Brussel (SN256) vertrekken op dezelfde dagen, om 21.30 om de volgende ochtend om 05.05 in Brussel aan te komen.

De eerste vlucht naar Conakry is ook gepland op zaterdag 11 juni, met vluchtnummer SN205. SN205 van Brussel naar Conakry zal worden uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zaterdag met een vertrek om 11.00 uur. SN206 van Conakry naar Brussel vertrekt op dezelfde dagen om 18.50 en komt aan in Brussel om 05.05. Passagiers die met Brussels Airlines reizen vanuit Conakry en Ouagadougou hebben interessante aansluitingsmogelijkheden op het volledige netwerk van Brussels Airlines in Europa en de VS.

Uitbreiding in West- en Oost-Afrika

Naast de toevoeging van Conakry en Ouagadougou aan het Brussels Airlines netwerk in West-Afrika, zullen de vluchtfrequenties naar Banjul, Lomé en Monrovia deze zomer toenemen tot vijf vluchten per week. Het aanbod naar de Oost-Afrikaanse bestemmingen Entebbe en Kigali zal worden uitgebreid tot respectievelijk zeven en vijf keer per week.

Dagelijks naar de Verenigde Staten

Vanaf midden juni zal Brussels Airlines opnieuw dagelijks naar New York vliegen. In 2021 startte de maatschappij de verbinding met de populaire bestemming aan de Amerikaanse oostkust al opnieuw op met vier vluchten per week. Vluchten naar Washington D.C. zullen tijdens het zomerseizoen vijf keer per week worden uitgevoerd, wat een vlotte verbinding toelaat tussen Afrika en de VS, via Brussels Airport.

Alle vluchten zijn vanaf nu te reserveren op brusselsairlines.com en via reisagentschappen.