Brussels airlines verhuist vluchten naar Berlijn naar nieuwe Brandenburg airport

Vanaf 8 november beginnen alle luchtvaartmaatschappijen van Lufthansa Group hun operaties vanuit Brandenburg.

  • Bestaande reservaties van en naar Berlijn Tegel (TXL) worden omgezet naar de nieuwe Brandenburg Airport (BER). – •Brussels Airlines blijft vijf vluchten per dag aanbieden tussen de Europese hoofdstad en Berlijn.

Op 8 november verhuist Brussels Airlines – samen met de andere Lufthansa Group Network Airlines Austrian, Lufthansa en SWISS – officieel haar vluchten van en naar Berlijn van Berlin Tegel (TXL) naar de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg (BER). Om 06u50 zal de eerste vlucht van Brussels Airlines – SN2592 – opstijgen vanaf de nieuwe luchthaven. De eerste landing is gepland op 7 november ‘s avonds, wanneer SN2591 in Berlijn aankomt voor een nightstop.

Een centraal georganiseerde veiligheidscontrolepost met moderne technologieën en ruimere terminals moeten voor een vlotte ervaring zorgen op de nieuwe Brandenburg Airport. Een hoogtepunt is de 1.560 vierkante meter grote Lufthansa Lounge, gelegen in het noordelijke deel van de Main Pier en met een exclusief uitzicht op de Berlijnse skyline. Passagiers die met Lufthansa Group Airlines met Business Class Ticket, Frequent Traveller, Senator, of Star Alliance Gold Status reizen, kunnen voor hun vlucht in de aparte Senator- en Businessruimtes van de Lufthansa Lounge ontspannen, zich opfrissen of in alle rust werken.

Op 31 oktober zullen de vluchtactiviteiten van Berlijn gedurende een week geleidelijk verhuizen van de luchthaven Tegel (TXL) naar de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg (BER). Tegel zal zijn deuren sluiten op 8 november 2020.

De 32 wekelijkse vluchten van Brussels Airlines tussen Brussel en Berlijn zullen na de verhuizing hetzelfde uurrooster en dezelfde vluchtnummers behouden. De boekingssystemen van Brussels Airlines worden omgezet naar de nieuwe luchthaven. Klanten die een vlucht boeken voor de periode vanaf 8 november zullen niet langer Tegel als bestemming zien maar de nieuwe Brandenburg Airport (BER). Passagiers die reeds in het bezit zijn van een ticket voor een vlucht vanaf 8 november zullen worden geïnformeerd en omgeboekt naar de nieuwe luchthaven.

Brussels Airlines vliegt naar drie bestemmingen in Duitsland: Berlijn, Hamburg en Hannover.