Brussels airlines verlengt tijdelijke opschorting van haar vluchten

  • De wereldwijd aanhoudende reisbeperkingen en de nog steeds geringe tot geen vraag naar vliegtuigtickets die hieruit voortvloeit, verplichten de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij om de tijdelijke stillegging van haar activiteiten met nog eens twee weken te verlengen. Als gevolg hiervan zullen de vluchten niet voor 1 juni worden hervat.
  • Klanten hebben tot 31 augustus 2020 de tijd om hun tickets om te boeken naar een nieuwe vertrekdatum en/of andere bestemming. De reis kan worden uitgesteld tot 30 april 2021. Meer informatie is te vinden op www.brusselsairlines.com
  • De Belgische maatschappij houdt nog enkele vliegtuigen stand-by voor eventuele extra repatriëringsvluchten en het vervoer van humanitaire goederen.
  • Om haar activiteiten opnieuw op te starten, werkt Brussels Airlines aan een verminderd maar stabiel vluchtaanbod dat geleidelijk aan zal worden uitgebreid in functie van de evolutie van de vraag.
  • De tijdelijke technische werkloosheid voor alle 4.200 werknemers van Brussels Airlines zal worden verlengd in overeenstemming met de tijdelijke opschorting van haar activiteiten.

De wereldwijde Coronavirus-crisis en de aanhoudende reisbeperkingen die door vele landen in de wereld worden opgelegd, verplichten Brussels Airlines ertoe de hervatting van haar activiteiten, die gepland was voor 15 mei, verder uit te stellen. De luchtvaartmaatschappij heeft nu besloten om de tijdelijke opschorting van haar vluchten te verlengen tot 31 mei. Klanten die tijdens het boekingsproces hun telefoonnummer of e-mailadres hebben opgegeven, worden automatisch op de hoogte gebracht van wijzigingen in het vluchtprogramma. Bovendien is er een flexibel beleid voor klanten, dat passagiers de mogelijkheid biedt om hun reisplannen uit te stellen tot uiterlijk 30 april 2021. In lijn met de verlenging van de vluchtopschorting en een geleidelijke herstart van haar activiteiten, zal Brussels Airlines de tijdelijke technische werkloosheid voor haar werknemers verlengen.

Brussels Airlines heeft dan ook besloten om de tijdelijke opschorting van al haar vluchten te verlengen. Tot 31 mei zal de maatschappij zich concentreren op eventuele bijkomende repatriëringsvluchten en het vervoer van cargo.

“Op basis van de momenteel beschikbare cijfers verwacht de luchtvaartsector een geleidelijk herstel van de marktvraag. Daarom plannen we een gefaseerde heropbouw van ons netwerk en vluchtaanbod. De reissector zal er na de Coronavirus-crisis anders uitzien dan voorheen. We bereiden ons voor om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor deze nieuwe realiteit. Als de wereld weer klaar is om te vliegen, zullen wij dat ook zijn.” Dieter Vranckx, CEO Brussels Airlines