Brussels airlines werkt samenmet topchef Thomas Locus

Vanaf 1 augustus is het weer de beurt aan een nieuwe Belgische topchef om zijn Business Class menu’s te serveren op Brussels Airlines’ langeafstandsvluchten. Deze keer valt de eer toe aan topchef Thomas Locus van restaurant Bistro Margaux. Thomas stelde vier menu’s samen op basis van streekproducten uit Vlaams-Brabant.

Na eerste succesvolle samenwerkingen met Geert Van Hecke van de Karmeliet (West-Vlaanderen) en Julien Lahire van Le Moulin Hideux (Luxemburg), zet Brussels Airlines haar Belgian Star Chefs programma voort met Thomas Locus, een jong opkomend talent met een blitzcarrière in de Belgische gastronomie. Hij zal gedurende vier maanden zijn menu’s serveren aan de Business Class klanten op langeafstandsvluchten naar de VS en Afrika.

Thomas begon jong en zonder opleiding aan zijn parcours, maar zijn ervaring bij grote namen als Michel Coppens, Jean-Pierre Bruneau, Sergio Herman en Berasategui bezorgden hem bij Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem intussen een eerste Michelinster, een 16 op 20 in de Gault Millau en de titel ‘Beste Jonge Chef regio Brussel 2012’. De menu’s die hij voor Brussels Airlines bedacht heeft, bestaan uit typisch Belgische gerechten, met een moderne twist. Zo bestaat het voorgerecht uit Romeinse sla met noordzeegarnaal en avocado, gevolgd door Waterzooi van hoevekip, vergezeld door “Ijsvallei” waterkers en ravioli met spitskool. De chef koos ook een bier uit dat aan boord zal geserveerd worden, namelijk Palm Hop Select. Naast de Belgian Star Chefs suggestie kunnen Business Class passagiers nog steeds kiezen uit twee andere menu opties of één van de 21 verschillende speciale maaltijden (dieet, zoutarm, glutenvrij, religie respecterende maaltijden, …).

Al jaren levert Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt bijvoorbeeld een selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines, wafels en koekjes van bekende Belgische topmerken.

“We zijn blij om Thomas aan boord te hebben kunnen halen van ons Belgian Star Chefs verhaal. De maaltijden die hij voor ons heeft bereid zullen een meerwaarde zijn voor de exclusieve beleving die we onze Business Class gasten willen bieden”, zegt Anne Tricot, VP Customer Service Brussels Airlines. “Het is een hele eer om na Geert Van Hecke en Julien Lahire aan te treden als ‘Belgian Star Chef’. Brussels Airlines is de gedroomde partner om deze toch wel grote uitdaging aan te gaan. Te meer omdat zij dezelfde waarden hoog in het vaandel dragen: kwaliteit en klanttevredenheid. Net datgene wat wij onze gasten willen brengen: de beste kwaliteit en service zodat iedereen tevreden huiswaarts (en terug) keert!”