Brussels Hilton Grand Place

Hilton Worldwide heropent het voormalige hotel Le Meridien nabij het centraal station in Brussel op 17 november onder de noemer Brussels Hilton Grand Place. Een strategische keuze nadat enige tijd terug het bekende torengebouw ‘Hilton’ aan de Waterloolaan in Brussel werd overgedragen aan een Zweedse groep en sedertdien als ‘The Hotel’ de skyline van Brussel beheerst.

Hilton Brussels Grand Place wordt het derde hotel in België dat onder het Hilton gesternte wordt uitgebaat en vervoegt Hilton Antwerp Old Town en Hilton Brussels city aan het Rogierplein. Hilton Worldwide behoudt eveneens de plannen voor de opening van een hotel op de Louizalaan, nl het Hampton by Hilton Brussels Louise. Hier is de opening gepland in het voorjaar 2016. De exploitatie van het nieuwe hotel gebeurt in opdracht van HDI Brussels management SA, dochteronderneming van HDI Zurich Property SA.

Het prestigieuze gebouw, icoon op architectonisch vlak, ligt tegenover het Centraal station vlakbij de Brusselse grote markt. Het is de bedoeling om tijdens het eerste exploitatiejaar een aantal aanpassingen en  renovaties door te voeren waardoor uiteindelijk 116 superior rooms, 72 deluxe suites, 28 junior suites, 7 suites en een presidentiële suite beschikbaar komen. In de vernieuwde versie biedt het hotel ook een aantal vergaderfaciliteiten tot maximum 200 personen, een zakenlounge, restaurant, bar en enkele privé restaurants.

Met de nieuwe locatie wil Hilton Worldwide aldus Patrick Fitzgibbon, senior vice-president Europe & Africa, zijn bereidheid profileren om een deel van de 10 miljoen bezoekers die Brussel in 2020 wil verwelkomen, in stijl op te vangen. Brussel is een van de belangrijkste Europese steden, kwalitatieve overnachtingsmogelijkheden passen perfect in dit kosmopolitisch concept.