Brussels South Charleroi airport breidt dienstverlening uit

Brussels South Charleroi Airport opent twee nieuwe passagierszones. Vanaf 15 oktober kunnen reizigers genieten van een ontspannen moment in de nieuwe lounge van de luchthaven. De afgelopen juni geopende restauratiezone heeft nu een terras met uitzicht op de landingsbaan. Deze twee nieuwe zones zijn bedoeld om het passagierscomfort te verhogen en te voldoen aan een vraag van de klanten van de luchthaven.

In oktober 2018 begon Brussels South Charleroi Airport met een reeks werken om het comfort van de passagiers te verbeteren. Een jaar later is de metamorfose goed op gang en zijn de eerste resultaten binnen de luchthaveninfrastructuur zichtbaar. Afgelopen juni opende een gloednieuwe restauratiezone voor reizigers zijn deuren.

In 2017 werd een oproep tot het indienen van aanvragen gelanceerd om de nieuwe voor de restauratie verantwoordelijke partner te vinden. De operator SSP, wereldleider op het gebied van catering op transportlocaties, kreeg de opdracht na een periode van analyse van zijn aanbod. Prestigieuze en internationale merken, vergezeld van aan de verwachtingen van de passagiers aangepaste concepten, hebben de belangstelling van Brussels South Charleroi Airport gewekt.

Vandaag markeert een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het partnerschap tussen SSP en Brussels South Charleroi Airport. Nu de werkzaamheden in de restauratiezone bijna af zijn, presenteert de luchthaven zijn nieuwe lounge en terras met uitzicht op de landingsbaan.

Met een oppervlakte van 200 vierkante meter beschikt de nieuwe Brussels South Charleroi Airport Lounge over alle nodige faciliteiten om zakenreizen voor te bereiden. Snelle internetverbinding, ontspanningsruimte en restauratie aangeboden door SSP: alles is ontworpen om de reiziger een aangename reis te garanderen. Deze nieuwe lounge is ook toegankelijk voor elk ander publiek dat van deze faciliteiten wil genieten. Deze lounge kan online worden geboekt via de website van de luchthaven – http://www.brussels-charleroi-airport.com – of ter plaatse, voor de prijs van € 25 online // € 28 ter plaatse.

Buiten de restauratiezone biedt het terras van 370 vierkante meter de passagiers de mogelijkheid om de lopende luchtvaartactiviteiten op de landingsbaan te observeren bij een goede maaltijd voorbereid door de teams van de groep SSP of genietend van een koud drankje.

Philippe VERDONCK, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport, verklaart: “Brussels South Charleroi Airport blijft zijn infrastructuur en imago aanpassen. De luchthaven is nu een wereldspeler en heeft een heterogeen passagiersprofiel. Daarom is het belangrijk om ons aan te passen aan alle doelgroepen. De metamorfose van de infrastructuur is een eerste stap om de vraag

van de reizigers te beantwoorden. Door het aanbod uit te breiden, wordt het voor elk type reiziger mogelijk om op de luchthaven te vinden wat hij of zij zoekt. We zijn ook trots op onze samenwerking met de groep SSP. Dankzij het aanbod van SSP kunnen we ons aanpassen aan de verschillende eisen van de reizigers en samen zullen we ons aanbod blijven uitbreiden volgens de wensen en verlangens van onze klanten.”

Gérard d’Onofrio, Directeur-generaal SSP Frankrijk – Benelux: « Het is onder het teken van innovatie en kwaliteit dat we ons restauratieaanbod hebben bepaald en we zijn er bijzonder trots op dat we hebben deelgenomen aan dit prachtige renovatieproject aan de zijde van Brussels South Charleroi Airport met een gezamenlijke doelstelling van uitmuntendheid en een reiservaring die aan hun verwachtingen voldoet. »

Brussels South Charleroi Airport die meermaals beloond werd voor zijn diensten en zijn infrastructuur is een van de twee luchthavens die de stad Brussel aandoen. Bogend op zijn operationele ervaring en kennis van de sector heeft BSCA in 2018 meer dan acht miljoen passagiers de mogelijkheid geboden te vertrekken naar meer dan 190 bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Brussels South Charleroi Airport telt acht partnerluchtvaartmaatschappijen, namelijk Ryanair, Wizz Air, Pegasus Airlines, TUI fly, Air Corsica, Belavia, Air Belgium, Air Algérie en Laudamotion.