Brussels South Charleroi airport stelt zich open voor transit!

Ryanair stelt 27 connecties via Brussel-Charleroi voor. Brussels South Charleroi Airport wordt een hub en stelt zijn passagiers de transitzone voor. Vanaf vandaag start Ryanair met verbindingen via Brussel-Charleroi vanuit 15 steden van het Ryanair-netwerk waaronder Alicante, Budapest, Milaan-Bergamo en Praag.

Passagiers kunnen voortaan aankomen en weer vertrekken vanuit Brussels South Charleroi Airport terwijl ze in een nieuwe transitzone blijven, die speciaal hiervoor werd ontworpen. Dankzij dit nieuwe circuit voor de passagiers met correspondentie wordt hun ervaring veel eenvoudiger en het biedt ook nieuwe opportuniteiten om binnen Europa te vliegen via BSCA.

Na verschillende studies in het kader van de aanpassing van de infrastructuren van Brussels South Charleroi Airport is de luchthaven eindelijk klaar om zich open te stellen voor connecties. Voortaan kunnen de passagiers terwijl ze wachten op een nieuwe vlucht naar een bestemming vanop Brussels-Charleroi in de internationale zone blijven zonder zich zorgen te moeten maken over hun bagage.

De reizigers in transit worden geregistreerd van hun luchthaven van vertrek tot hun eindbestemming. Met hun instapkaarten kunnen de passagiers rechtstreeks naar de gate van hun aansluitende vlucht gaan. Ook de bagage wordt geregistreerd tot aan de eindbestemming en wordt automatisch op het juiste vliegtuig gezet. De passagiers kunnen nu ook naar meer bestemmingen reizen.

Ryanair stelt zijn netwerk via Brussels South Charleroi open voor 27 routes:

Van Bestemming via Brussels-Charleroi
Malaga Pisa, Thessaloniki
Alicante Rome-Ciampino, Malta
Athene Fari, Ibiza, Marseille, Turijn, Valencia
Milaan-Bergamo Gerona, Reus
Bologna Faro
Bari Faro, Porto
Budapest Faro, Gerona
Cagliari Lissabon
Comiso Warschau-Moflin
Faro Krakow
Gerona Napels, Lamezia, Warschau-Modlin
Ibiza Warschai -Modlin
Lissabon Praag
Praag Lamezia, Tenerife zuid
Reus Thessaloniki

 

Yann DELOMEZ, Sales & Marketing Manager Frankrijk, Benelux en Marokko, verklaart: “Ryanair is blij de vluchten met aansluiting in Brussel-Charleroi uit te breiden met 27 beschikbare routes, waaronder connecties van en naar Alicante, Budapest, Milaan-Bergamo en Praag en voortaan bieden we onze klanten meer keuze tegen uiterst scherpe prijzen. De klanten die via deze routes reizen krijgen de mogelijkheid om hun aansluitende vlucht te nemen in Brussel-Charleroi zonder naar de publieke zone te moeten en hun bagage wordt geregistreerd tot aan de eindbestemming. Om de uitbreiding van onze aansluitende vluchten te vieren verkopen we plaatsen vanaf 24,99€ om te reizen tussen mei en juli.

Deze moeten worden gereserveerd voor zaterdag (13 april 2019) om middernacht. Tegen deze prijzen zullen de tickets verkopen als zoete broodjes en we vragen de passagiers om te gaan kijken op http://www.ryanair.com om ze niet te missen. “

Voor Brussels South Charleroi Airport opent deze nieuwigheid de deur voor heel wat mogelijkheden. Patrick LAMBRECHTS, Chief Executive Officer Ad Interim van Brussels South Charleroi Airport, kondigt aan: “Er was weldegelijk een vraag van de reizigers en ons netwerk van meer dan 180 bestemmingen leent zich perfect voor connecties. Na verschillende analyses zijn we erin geslaagd het circuit van de aankomsten aan te passen om de reizigers de mogelijkheid te bieden om over te stappen via onze infrastructuren om zo een van onze bestemmingen te bereiken. Dankzij de aansluitende vluchten die worden aangeboden door Ryanair – via één enkele reservatie – hopen we heel wat passagiers te mogen verwelkomen op Brussels South Charleroi Airport en hen in staat te stellen om hun eindbestemming vlot en snel te bereiken. “

Brussels South Charleroi Airport die meermaals beloond werd voor zijn diensten en zijn infrastructuur is een van de twee luchthavens die de stad Brussel aandoen. Bogend op haar operationele ervaring en kennis van de sector heeft BSCA in 2018 meer dan acht miljoen passagiers de mogelijkheid geboden te vertrekken naar meer dan 190 bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Brussels South Charleroi Airport telt acht partnerluchtvaartmaatschappijen, namelijk Ryanair, Wizz Air, Pegasus Airlines, TUI fly, Air Corsica, Belavia, Air Belgium, Air Algérie en Laudamotion.