Brussels South Charleroi airport verbindt terminals met autonoom voertuig

Op 10 en 11 september testte het bedrijf flibco.com zijn elektrische en autonome voertuig NAVYA op Brussels South Charleroi Airport. Met dit voertuig wil de luchthaven zijn twee terminals voor transitpassagiers met elkaar verbinden. Deze twee testdagen worden nu geanalyseerd en geëvalueerd, zodat een plan voor het gebruik op lange termijn tussen de terminals 1 en 2 opgesteld kan worden.

Met het oog op de voortdurende verbetering van de dienstverlening voor de reizigers werkt Brussels South Charleroi Airport samen met het bedrijf flibco.com om een nieuwe verbindingsdienst tussen de terminals 1 en 2 op te zetten. Flibco.com, een bedrijf gespecialiseerd in luchthavenmobiliteit, ontwikkelt zich over een breed spectrum om oplossingen te bieden aan luchthavens die hun mobiliteit willen verbeteren en dit zowel binnen als buiten hun muren.

NAVYA: elektrische en autonome voertuigen met de nieuwste technologie

De autonome shuttles NAVYA moeten met hun gesloten cabine en een capaciteit van 15 passagiers de ervaring van de reizigers verbeteren. Hun snelheid van 20 km/u zou de frequenties tussen de twee terminals verhogen waardoor de mobiliteit vlotter zou worden. De NAVYA-voertuigen zijn uitgerust met de nieuwste rijtechnologie, zonder chauffeur. Het bedrijf beschikt reeds over meer dan 130 voertuigen en is aanwezig in 20 landen. NAVYA wil bijdragen aan de evolutie van de transportsector door groene en autonome oplossingen te introduceren.

Sales-Lentz, de moedermaatschappij van flibco.com, is een belangrijke partner van NAVYA in het implementeren van autonome voertuigen. Zo biedt de groep reeds twee verbindingen met autonome shuttles in Luxemburg; een op een privéterrein en een op een openbaar terrein (centrum van Luxemburg).

Paul DE MUYNCK, Directeur van flibco.com België, legt uit: “We hebben ons vanzelfsprekend tot NAVYA gewend om de nieuwste mobiliteitsoplossingen aan te bieden zodat de gebruikerservaring op Brussels South Charleroi Airport geoptimaliseerd wordt met respect voor het milieu.”

Philippe VERDONCK, CEO van Brussels South Charleroi Airport: « De luchthaven ontwikkelt zich en kent een voortdurende groei. Terwijl we nu twee terminals hebben en de transit in april werd gelanceerd, zijn we nog steeds op zoek naar innovatie en een snelle en efficiënte oplossing om de terminals een en twee te verbinden. De transit is bestemd om zich met de tijd verder te ontwikkelen en daarom wordt de door flibco.com voorgestelde autonome oplossing bestudeerd. Bovendien is NAVYA als elektrisch voertuig gericht op milieuvriendelijkheid en voldoet het aan onze milieueisen. »