BSCA – Coronavirus – Covid 19

Hervatting van de bedrijfsactiviteiten van Brussels South Charleroi Airport verwacht op zondag 3 mei 2020 (23.59)

 

De actuele gezondheidscrisis heeft Brussels South Charleroi Airport ertoe gedwongen om zijn activiteiten tijdelijk op te schorten. Sinds 24 maart 2020 (23u59) heeft de luchthaven de toegang tot zijn infrastructuren gesloten voor alle passagiers en luchtvaartmaatschappijen. Overeenkomstig de aanbevelingen van de Federale Regering en op basis van de informatie die we hebben ontvangen van de luchtvaartmaatschappijen, zouden we de gedeeltelijke hervatting van de activiteiten op de tarmac van Brussels South Charleroi Airport kunnen verwachten op zondag 3 mei 2020 (23.59).

De luchtvaartsector zit momenteel in een ongeëvenaarde crisis, waardoor een groot aantal luchtvaartmaatschappijen hun vloten gedeeltelijk of volledig aan de grond moeten laten staan. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op de luchthavens. Ook Brussels South Charleroi Airport bleef niet gespaard van de daling van de bezettingsgraad en de afname van het aantal passagiers op een groot aantal vluchtroutes. Omwille van tientallen reisbeperkingen, hebben de luchtvaartmaatschappijen één voor één beslist om hun vluchten van/naar de luchthaven op te schorten.

Brussels South Charleroi Airport verloor hierbij meer dan 90% van zijn activiteit en bovendien werden ook de verschillende diensten voor de reizigers gesloten. Dit creëerde een moeilijke financiële situatie waardoor de luchthaven het besluit nam om alle commerciële activiteiten op te schorten.

Op basis van de laatste aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart 2020 en overeenkomstig de aangekondigde planning van de luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de tarmac van BSCA, raamt de luchthaven momenteel een gedeeltelijke hervatting van zijn bedrijfsactiviteiten vanaf zondag 3 mei 2020 (23.59). Deze datum zal later officieel worden bekendgemaakt, afhankelijk van de evolutie van de situatie en in samenspraak met de verschillende partijen, zodat we de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen.

Tot de bevestiging van de officiële datum voor de hervatting van de activiteiten zullen enkel de medische vluchten, officiële staatsvluchten en onderhoudsvluchten worden uitgevoerd. Het is van essentieel belang om de maatregelen, die door de gezondheidsspecialisten werden opgelegd, strikt na te leven om de epidemie met het coronavirus onder controle te krijgen. In die zin benadrukt Brussels South Charleroi Airport het belang om zoveel mogelijk thuis te blijven en ziet de luchthaven erop toe om zo snel mogelijk terug te keren naar de normale situatie onder de beste omstandigheden voor de gezondheid en het welzijn van ons allemaal.