BSCA draaide op 35% van zijn capaciteit

De luchthaven Brussels South Charleroi Airport draaide op 35% van zijn volledige capaciteit en verwelkomde afgelopen zomer 572.589 passagiers. Tijdens de twee afgelopen zomermaanden, verwelkomde Brussels South Charleroi Airport 65% minder reizigers in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Het aantal commerciële bewegingen daalde met 49%. In 2019 telde de luchthaven 9.524 bewegingen, terwijl dat deze zomer slechts 4.849 bewegingen waren. Deze daling van de passagiersaantallen is te wijten aan de complexe situatie die we momenteel doormaken en de strikte reisbeperkingen.

Brussels South Charleroi Airport draaide op 30% van de capaciteit van juli vorig jaar. 240.900 passagiers reisden via de tarmac van de luchthaven. In de loop van augustus telde de luchthaven 331.689 passagiers. Op basis van de passagiersaantallen voor de maand augustus blijkt dat de luchthaven voor 41% operationeel was. 45% van alle reizigers vertrok naar het buitenland vanuit de luchthaven (148.477 passagiers), tegenover 55% van de reizigers die terugkeerden naar België (183.212 passagiers).

In juli werden er 1.984 commerciële bewegingen uitgevoerd, ofwel 42% van de capaciteit in vergelijking met juli 2019. Het aantal bewegingen nam toe in augustus. BSCA telde dit jaar 2.865 bewegingen, tegenover 4.757 in augustus 2019, ofwel een afname van 40%. In totaal registreerde de luchthaven tijdens de twee zomermaanden 4.849 bewegingen (vs. 9.524 commerciële bewegingen in juli en augustus 2019). In dat opzicht draaide Brussels South Charleroi Airport dus op 51% van zijn capaciteit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Philippe VERDONCK, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport: “De luchtvaartsector wordt momenteel langdurig getroffen en de reisbeperkingen die momenteel van kracht zijn, hebben zware gevolgen voor onze activiteiten. De complexiteit van de situatie zet de bevolking niet aan tot reizen. Deze verschillende aspecten en de onzekerheden die gepaard gaan met reizen, hebben een negatieve impact op de cijfers van alle spelers uit onze sector. We kunnen enkel hopen dat de situatie binnenkort zal verbeteren, zodat reizen opnieuw eenvoudiger wordt. We zullen echter wel verhoogde veiligheids- en kwaliteitsniveaus blijven hanteren. ”

Brussels South Charleroi Airport die meermaals beloond werd voor zijn diensten en zijn infrastructuur is een van de twee luchthavens die de stad Brussel aandoen. Bogend op zijn operationele ervaring en kennis van de sector heeft BSCA in 2019 meer dan acht miljoen passagiers de mogelijkheid geboden te vertrekken naar meer dan 190 bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Brussels South Charleroi Airport telt acht partnerluchtvaartmaatschappijen, namelijk Ryanair, Wizz Air, Pegasus Airlines, TUI fly, Air Corsica, Belavia, Air Belgium en Air Algérie. www.brussels-charleroi-airport.com