BSCA: groei van hat passagiersaantal in januari 2020

584.236 passagiers reisden via Brussels South Charleroi Airport (+5%)

Brussels South Charleroi Airport registreerde een nieuwe stijging van zijn passagiersverkeer in januari 2020. Dit jaar reisden 584.236 passagiers via BSCA en dat is goed voor een groei met 5% ten opzichte van de resultaten die genoteerd werden voor januari 2019. Ook het aantal commerciële bewegingen kende een lichte vooruitgang van 1%, voor zowel de vertrekkende als aankomende vluchten. De bezettingsgraad kende een groei met 2 punten.

In vergelijking met januari 2019, zijn de geregistreerde resultaten voor Brussels South Charleroi Airport gestegen. In januari vertrokken er 279.800 reizigers vanuit de luchthaven Brussel-Charleroi, ofwel een stijging van 6%. Ook voor de aankomende vluchten werd dezelfde trend vastgesteld: 304.436 passagiers reisden via BSCA, goed voor een groei van 5% voor de aankomende vluchten.

Tijdens de eerste maand van dit jaar was Italië de populairste bestemming van/naar Brussels South Charleroi Airport. Deze bestemming wordt gevolgd door Spanje, Frankrijk, Marokko en tot slot Roemenië.

Philippe VERDONCK, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport: « Het jaar van Brussels South Charleroi Airport start positief. We willen onze passagiers bedanken voor het vertrouwen, waaraan we deze groei van 5% te danken hebben. Bovendien zorgt de inzet van al onze werknemers ervoor dat er dagelijks tienduizenden reizigers kunnen vertrekken in comfortabele en uiterst veilige omstandigheden. Elke medewerker van de luchthaven is een onmisbare schakel voor de goede werking van onze activiteiten en ik hecht er veel belang aan om ook de kwaliteit van het harde werk te benadrukken. »

Brussels South Charleroi Airport die meermaals beloond werd voor zijn diensten en zijn infrastructuur is een van de twee luchthavens die de stad Brussel aandoen. Bogend op zijn operationele ervaring en kennis van de sector heeft BSCA in 2019 meer dan acht miljoen passagiers de mogelijkheid geboden te vertrekken naar meer dan 190 bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Brussels South Charleroi Airport telt acht partnerluchtvaartmaatschappijen, namelijk Ryanair, Wizz Air, Pegasus Airlines, TUI fly, Air Corsica, Belavia, Air Belgium, Air Algérie en Laudamotion.