BSCA: Toename aantal passagiers en nieuwe bestemming

Correctie luchtvaartmaatschappij: Toename van het aantal passagiers in oktober 2018 en een nieuwe bestemming: 9% meer geregistreerde passagiers en de opening van een nieuwe route met bestemming Antalya

Brussels South Charleroi Airport registreerde een toename van het passagiersverkeer voor oktober 2018. 751.986 reizigers vlogen via de luchthaven van Charleroi, goed voor een stijging van 9% in vergelijking met de resultaten van oktober 2017. Tijdens dezelfde periode vorig jaar kozen 690.471 passagiers voor BSCA. Bij deze resultaten komt ook nog de aankondiging van een nieuwe route vanuit Brussels South Charleroi Airport voor de zomer van 2019. Met twee wekelijkse vluchten gaat luchtvaartmaatschappij TUI fly van start met een route naar Antalya vanuit BSCA, en dit vanaf 7 april 2019.

In oktober 2018 trok Spanje het grootste aantal reizigers aan en daarmee komt het op de eerste plaats van het klassement van de populairste bestemmingen vanuit/naar Brussels South Charleroi Airport te staan. Italië blijft op de tweede plaats staan, gevolgd door Frankrijk, Marokko en Roemenië.

Op 30 oktober kondigde luchtvaartmaatschappij TUI fly de lancering aan van een nieuwe bestemming in Turkije – Antalya – en dit vanaf 7 april 2019. Turkije kende in 2018 immers een enorm succes bij de reizigers en daarom wil TUI fly tegemoetkomen aan de vraag naar een uitbreiding van het aanbod vanaf regionale luchthavens. Antalya, dat vaak de Turkse Riviera wordt genoemd, zal aan de passagiers aangeboden worden met twee vluchten per week, op donderdag en op zondag. De tickets zijn nu al te koop op de website van de luchtvaartmaatschappij – www.tuifly.be

Jean-Jacques CLOQUET, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport, verklaart: “Oktober 2018 was een ingewikkelde maand voor BSCA. De laatste week was in meer dan één opzicht complex, maar door hard werken, een professionele attitude en de efficiëntie van onze teams zijn we erin geslaagd meer dan 750.000 passagiers in goede omstandigheden te laten vertrekken. De kwaliteit en de geleverde inspanningen verdienen het zeker om benadrukt worden. Onze cijfers voor de maand oktober kennen bijgevolg een groei en we kunnen alleen maar verheugd zijn over de opening van een nieuwe rechtstreekse lijn met bestemming Antalya, de belangrijkste Turkse bestemming van TUI fly en de dertigste bestemming die de maatschappij aanbiedt vanuit Brussels South Charleroi Airport.”