Bucuti & Tara Beach resort

Het award winnende boetiek resort Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba heeft USP Marketing PR aangesteld als haar nieuwe PR en marketingbureau voor de Benelux. Het Bucuti & Tara Beach Resort is winnaar op het gebied van ecotoerisme en duurzaamheid en daarbij het eerste en enige CO2-neutrale resort in het Caribisch gebied. Het resort is gelegen op Eagle Beach, het mooiste strand van het eiland.

Betoverende romantiek : Het Bucuti & Tara Beach Resort is een intiem adults-only resort dat 45 suites en 59 kamers telt en werd bekroond als één van de top 10 resorts voor romantiek in de wereld door Tripadvisor. Het hotel is uitzonderlijk in de persoonlijke benadering en het weloverwogen concept. Exclusiviteit en rust worden gewaarborgd door de focus op de gasten zonder kinderen op een adembenemende locatie. Met een passie voor het creëren van een perfecte romantische vakantie zorgt het resort voor een veelal aantal terugkerende gasten.

Persoonlijke wellness programma : Wellness is een belangrijk thema bij Bucuti & Tara Beach Resort. Voorafgaand aan het verblijf bij Bucuti kunnen gasten al hun wellness wensen aangeven en ligt er bij aankomst een persoonlijk wellness programma voor ze klaar. De beste leraren uit Aruba geven les op verschillende gebieden waarbij de voorkeuren en het vaardigheidsniveau van de gasten centraal staat. Gedurende het verblijf worden 6 geplande gratis sessies aangeboden zoals, yoga, Tai Chi, een mindfulness wandeling, pilates, veganistische kookcursus en een kracht en fitness sessie.

Ecotoerisme & Duurzaamheid

Het resort heeft in 2018 een CarbonNeutral® certificering toegekend gekregen. Dit is een wereldwijde standaard die wordt toegekend aan bedrijven die hun CO2 uitstoot van broeikasgassen, die warmte vasthouden in de atmosfeer, tot netto nul brengt. Het resort heeft als enige uit het gehele Caribische gebied tot op heden deze certificering gekregen. Bucuti & Tara haar missie is om blijvende resultaten te bereiken voor zowel haar gasten als voor het milieu. De koolstofneutraliteit en een onvergetelijke vakantie zijn de basiselementen van het succes van het resort.

Jeannette Spits, CEO USP Marketing PR: “Wij zijn enorm verheugd om de PR belangen  voor Bucuti & Tara Beach Resort te mogen vertegenwoordigen. De duurzame missie en voorbeeld dat Bucuti voor duurzame ontwikkeling van hospitality concepten uitdraagt is een van de pijlers die wij heel graag in de Benelux onder de aandacht willen brengen. Daarnaast is het voor onze collega Natasha Sprengers-Hooper extra bijzonder om voor Bucuti & Tara Beach Resort aan de slag te gaan omdat ze drie jaar op het eiland gewoond heeft en daardoor haar local expertise in kan zetten om tot bijzondere content te komen.”

Bucuti & Tara Beach Resort beschermt zeeschildpadden

Aruba is een schitterend eiland waar je veel bijzondere dieren in het wild kan ontdekken. Zeeschildpadden bijvoorbeeld. Bucuti & Tara Beach Resort biedt haar vakantiegasten daarom een uniek hulpmiddel om je vakantie te plannen: de Sea Turtle Countdown Calendar. Heb je altijd al jonge zeeschildpadjes willen zien? Maak dan gebruik van de countdown kalender op de website: Bucuti.com/turtle-nesting. Echter zet het resort zich ook in om deze zeeschildpadden te beschermen. Dit doet het resort samen met Turtugaruba – Aruba’s organisatie voor het behoud van zeeschildpadden.

Ewald Biemans, eigenaar van Bucuti & Tara Beach Resort zegt: “Veel Caribische eilanden zullen verdwijnen als de klimaatverandering en de stijgende zeespiegel in het huidige tempo doorgaan. We willen dat de wereld weet dat we ons best doen om het milieu te beschermen. En we willen dat iedereen weet dat een vakantie bij het Bucuti & Tara Beach Resort net zo goed is voor het milieu als voor je relatie, en ik ben heel erg blij dat wij een partner in Nederland hebben gevonden die ons kan helpen deze boodschap uit te dragen”.

Ontdekken op Aruba

Bucuti & Tara Beach Resort draagt bij aan de organisatie van verschillende unieke activiteiten op het eiland. Hieronder valt een wandeltocht door Arikok met een luxe gevulde picknickmand, het ontdekken van de adembenemende onderwaterwereld door te duiken of te snorkelen, het zeilen over de prachtige, heldere turquoise zee of andere culturele, romantische of recreatieve opties. Verder is het resort perfect gelegen tussen het centrum van Oranjestad en het Palm Beach gebied, grenzend aan het Alhambra Casino en een verscheidenheid aan restaurants, winkels en entertainment.