C-19 table

Tijdens de 2 maanden ‘lockdown’ en met ‘sociale distancing’ in het achterhoofd, heeft ons bureau, AWAA Architects, een tafel ontwikkeld. De C-19 tafel, is een tafel die op een organische manier werd vormgegeven zodat hij in een veelvoud aan configuraties kan worden samengesteld om te beantwoorden aan verschillende situaties: het creëren van nabijheid of net het houden van afstand. De holle zijde vergroot de nabijheid tussen de personen maar biedt in andere configuraties de vereiste sociale afstand.

Door de 4 elementen samen te voegen, kan er een vierkante tafel gevormd worden voor 8 personen of een open ‘bloemblad’-tafel voor 4 personen. Dit zijn slechts twee voorbeelden binnen oneindig veel mogelijkheden.

Dit speelse en multifunctionele aspect biedt een schat van mogelijkheden voor wat het gebruik betreft, zowel op privé of openbare aangelegenheden, maar ook voor uiteenlopende andere doeleinden zoals in bars, restaurants, vergader- of studiezalen, kantoor, klaslokalen, eetzalen, etc…

In functie van de gekozen tafelvoet kan het werkblad worden gebruikt als lage of hoge tafel en kan je kiezen uit een verscheidenheid aan materialen, van natuurlijk hout tot antimicrobieel en gerecycleerde materialen.

Deze tafel is het resultaat van een algemene reflectie over onze omgeving en de manier waarop we deze delen en beleven in het kader van de ‘social distancing’ regels. Dit alles vloeide voort uit een studie voor een nieuw gebouw van de brouwerij Duvel Moortgat te Puurs in België , die hun nieuwe gemeenschappelijke ruimtes aanbood, ook wel ‘sociale ruimtes’ genoemd.

Ter gelegenheid van Design September, die doorgaat van 12 tot 20 september, zullen we aanwezig zijn in de oude Taschen-winkel op De Zavel om ons concept en de tafel voor te stellen in een door Duvel gesponsorde Pop-Up bar met DJ Jade Jones. Het is een unieke kans om samen bij een drankje te genieten van de gezelligheid. Dit kan zowel op het terras als binnen, waar natuurlijk alle ‘social distancing’-regels zullen worden gerespecteerd. De opbrengst van de verkoop wordt door Duvel volledig geschonken aan het ‘fonds spoedgevallendienst Saint-Luc’.

/\ \/\/ /\ /\ is een internationaal actief architectenbureau gevestigd in Brussel. AWAA biedt een evoluerende architectuur gebaseerd op diepgaande uitwisselingen en sterke dialogen. AWAA ontwerpt woningen, woonunits, burelen, industriële en commerciële gebouwen voor zowel binnen- als buitenland.

C-19 tafels zullen vanaf oktober beschikbaar zijn op shop-ernest.com