Caleidoscopische reis naar Finolhu Baa Atoll Maldiven

Stelt u zich eens voor: de kleuren van een koraalrif boven de grond, omringd door origamikwallen of het weelderige groen van een tropisch bos omgetoverd tot een rustgevende spa-oase. Bij Finolhu Baa Atoll Maldives zijn dergelijke visioenen werkelijkheid geworden. Voor het recente herontwerp van het resort heeft Muza Lab zich laten inspireren door de natuurlijke schoonheid van de eilanden en het omringende ongerepte water om een caleidoscopische reis te creëren door de vier eetgelegenheden, de spa en de 125 villa’s.

Het kleurrijke concept en het gebruik van natuurlijke materialen worden voortgezet in de openbare ruimtes en de gastenverblijven van het hotel. Elk van de 125 privévilla’s staat in directe verbinding met de zee, of ze nu op het strand, in de lagune of op palen boven het water staan. De natuurlijke inrichting bestaat uit levendige blauwe en groene tinten, met onder meer verlichtingsarmaturen van Zuid-Afrikaanse klei en glas, terraslampen van Indonesisch touw en handgeweven rotan manden in de badkamers. De dagbedhoekjes in alle villa’s zijn voorzien van muurmozaïeken gemaakt van geverfde houtsnippers.

Elk van de eetgelegenheden heeft zijn eigen flair en biedt een gastronomische en visuele reis van de ene naar de andere plek. Kanusan, het bekroonde restaurant van het resort waar klassieke en moderne Japanse gerechten worden geserveerd, is een van de hoogtepunten. Dineren in de Crab Shack is een meer casual ervaring, met tafels direct aan het zandstrand van de lagune en menuhoogtepunten zoals Maldivische tonijnkroketten en modderkrab geserveerd met een Jaffna-stijl Sri Lankaanse saus. In alle eetgelegenheden wordt de keuken gekenmerkt door een verfijnde mix van vakmanschap, individualiteit en lokale ingrediënten, waarbij versheid de hoogste prioriteit heeft.

Voor het wellnesscentrum van het resort, Fehi Spa, liet Muza Lab zich inspireren door de locatie te midden van de weelderige flora van het eiland (“fehi” is het Dhivehi woord voor “groen”). Een rustgevend tropisch groen palet is dan ook toegepast op de stoffen en bekleding die overal in de spa worden gebruikt, waaronder in de lobby, ontspanningsruimte en behandelkamers.

Finolhu Baa Atoll Maldives is lid van de door de eigenaar beheerde hotelgroep Seaside Collection. In totaal elf exclusieve resort- en stadshotels op de Malediven, de Canarische Eilanden, in Valencia en in Duitsland behoren tot dit overkoepelende merk, dat al sinds de oprichting in de jaren zeventig het zeepaardje in zijn logo heeft. De nadruk van deze locaties ligt op het creëren van een gevoel van uniciteit en individualiteit in termen van architectuur, de exclusieve locatie, een bijzonder hoog niveau van kwaliteitsmanagement – vooral bij het creëren van een onvergetelijke keuken – en een passie voor gastvrijheid.