Cambodja en Angkor Wat: nieuwe bestemmingen voor Star Clippers

Rederij Star Clippers heeft aangekondigd dat het voor het eerst Cambodja zal aanlopen, met de optie om de tempelsite van Angkor Wat te bezoeken. Viermaster Star Clipper biedt al enkele jaren de unieke mogelijkheid om met maximaal 170 passagiers onder volle zeil de mooiste eilanden, bruisende steden en paradijselijke stranden van Zuidoost-Azië te ontdekken, daar waar grote schepen nooit komen.

Volgend jaar, in april en oktober, organiseert Star Clippers telkens twee reizen van tien en elf nachten in de Golf van Thailand, met Cambodja als nieuwe bestemming. Het kosmopolitische Sihanoukville is misschien een van de meest fascinerende Aziatische steden. Ooit een slaperige kuststad, is Sihanoukville snel uitgegroeid tot de hipste badplaats van Cambodja, met eindeloze stranden en de beste visrestaurants. Het vlakbij gelegen eiland Koh Rong is met zijn ongerepte witte stranden en kristalhelder water de parel aan de Cambodjaanse kroon. Naast de mogelijkheden om te duiken, te snorkelen of gewoon te relaxen kan je ook op het tropische eiland ook de jungle induiken voor een geweldige wandeling.

Wie wil kan ook van de twee dagen in Cambodja gebruik maken om de indrukwekkende tempelsite van Angkor Wat te gaan bewonderen. Star Clippers biedt daarvoor een optioneel excursiepakket aan met de binnenlandse vluchten, een hotelovernachting en de bezoeken aan de tempels van Bayon, Phnom Bakheng en Angkor Thom, met lokale gids. Deze tweedaagse excursie wordt volledig begeleid vanaf het schip tot de terugkeer aan boord.

Eilandhoppen in de Golf van Thailand

‘Ko’ of ‘Koh’ is Thais voor ‘eiland’. De vier cruises laten je een caleidoscoop aan idyllische eilanden ontdekken. Elke dag een ‘Koh’!

Koh Samui, het eiland van waaruit de cruise vertrekt, is uitgegroeid tot een favoriet voor de honeymooners en liefhebbers van luxe. Het Ang Thong National Park laat het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen. Niet te missen is een bezoek aan de Big Buddha Temple met het twaalf-meter-hoge Boeddhabeeld.

Koh Tao of Schildpaddeneiland is met zijn helder water en koraalriffen bij de duikliefhebbers een bekend paradijs. Het is een van de beste plaatsen ter wereld om kennis te maken met de duiksport, of gewoon om te snorkelen.

Met zijn vijftig duiksites is Koh Pha Ngan nog zo’n hemels eiland voor wie van de onderwaterwereld houdt. Sportievelingen kunnen hier zeilen, surfen of kajakken. Hippies kennen het eiland omwille van de vollemaanparty’s. Geen paniek als je op het foute moment komt: er valt altijd wel wat te feesten. Ook leuk is de avondmarkt van Thong Sala, met heerlijke Thaise streetfood.

Koh Samet is een nationaal park met schone, rustige stranden.

Een ander nationaal park vindt men op Ko Wua Ta Lap. Het is bekend om zijn spectaculaire vergezichten, volgens sommigen de mooiste van Thailand. Daarvoor moet je wel een stijle klim van 45 minuten over hebben.

Koh Mak is het grootste Thaise privé-eiland, met witte zandstranden en heerlijk helder water. Hier kan je fietsen, shoppen, surfen, of zalig niks doen in een hangmat. Misschien is het nu het moment voor een traditionele Thaise massage?

Het exotische nachtleven van Pattaya zal voor niemand een verrassing zijn. De stad is the place to be voor wie op zoek is naar plezier maken. Pattaya heeft nog meer te bieden: de drijvende markt, de heuvel met de grote Boeddha (Wat Phra Khao Yai) en de rustige tropische tuin.

Het schip

Het zeilschip Star Clipper is een authentieke en majestueuze viermaster, met alle hedendaags comfort. Het is een sensationele ervaring om, voortgestuwd door de wind, door het turquoise water van de Golf van Thailand te klieven. Het zicht dat je hebt vanop het teakhouten dek is niet te evenaren. Dat gevoel kunnen delen met een groep gelijkgestemde passagiers van over heel de wereld is iets heel bijzonder, iets dat je op weinig andere cruiseschepen zal terugvinden. www.starclippers.com