Cargomaatschappij Jota Aviation verbindt Luchthaven Oostende

dagelijks met Verenigd Koninkrijk

 

Jota Aviation zet, samen met logistieke partner Priority Freight, een cargoluchtbrug op tussen de Luchthaven van Oostende en de luchthaven van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk. Het partnerschap met onze luchthaven komt er nadat het Verenigd Koninkrijk eind 2020 uit de Europese Unie stapte. De cargoluchtbrug heeft als doel de toeleveringsketens in beweging te houden en eventuele storingen en vertragingen in de havens, als gevolg van de Brexit, snel te kunnen counteren.

Vertragingen kunnen leiden tot grote problemen voor vracht waarvoor snel en efficiënt transport noodzakelijk is. Hierbij denken we aan medische transporten, goederen met een beperkte houdbaarheidsdatum of goederen die gebruikt worden in diverse productieprocessen.

Dagelijkse verbinding

Jota Aviation plant vanaf 4 januari initieel dagelijks twee vluchten vanuit Birmingham naar Oostende. Operationeel zullen de vluchten uitgevoerd worden met een BAe 146 Freighter-vliegtuig. Jota Aviation heeft de capaciteit om flexibel in te spelen op de vraag die afhankelijk is van de verdere ontwikkelingen in de Brexit. Zo kan men indien nodig op zeer korte tijd de capaciteit opvoeren of verlagen.

De Luchthaven van Oostende is verheugd met de cargo-ontwikkelingen op de luchthaven. De nabijheid van het Verenigd Koninkrijk en de snelle uitvalswegen naar Nood-Frankrijk, Nederland en de rest van het Europese vasteland zijn samen met de flexibiliteit een grote troef van onze luchthaven.

Het Britse Jota Aviation werd in 2009 opgericht. Het bedrijf breidde het aantal toestellen doorheen de jaren uit waardoor het zowel vracht-, passagiers- en ad-hoc vluchten kon uitvoeren. In 2018 werd Jota Cargo gelanceerd. Hiervoor maakt Jota gebruik vier British Aerospace 146-300 Freighters.