Carrefour lanceert de Zero Waste Box

Nieuw initiatief in de strijd tegen voedselverspilling bij Carrefour! De Zero Waste Box verschijnt in de rekken. Deze boxen bestaan uit groenten en fruit die licht beschadigd of heel rijp zijn, maar wel nog perfect bruikbaar zijn om een lekkere soep of een verfrissende smoothie mee te maken. En dat tegen een vaste prijs van €2,50.

De “Zero Waste Box” die recent door Carrefour gelanceerd werd, bevindt zich momenteel in een testfase in de Carrefour Hypermarkt van Mont-Saint-Jean, Waterloo en Kraainem, evenals in de Carrefour Market van Edegem, Etterbeek en Elsene (Molière). Elke pilootwinkel kreeg 2.080 dozen die ze, afhankelijk van de winkelvoorraad, kunnen vullen met minstens 1,5 kg groenten en fruit. Carrefour verzamelt de feedback van klanten over dit nieuwe initiatief. Als de testresultaten positief zijn, zal deze Zero Waste Box op grote schaal worden aangeboden.

Een goede actie voor de planeet, maar ook voor de portefeuille van klanten. Dit initiatief sluit aan bij andere maatregelen die Carrefour neemt om voedselverspilling tegen te gaan zoals bijvoorbeeld haar samenwerking met Too  Good To Go en de Schenkingsbeurs.