Carrefour vermindert het gebruik van plastic

met 703 ton door de verkoop van plastic zakken aan de kassa stop te zetten

 

In het kader van haar Act for Food-programma strijdt Carrefour actief tegen plastic voor eenmalig gebruik. Door de verkoop van plastic zakken tegen 10 eurocent aan de kassa stop te zetten, vermindert Carrefour het gebruik van plastic met 703 ton.

Carrefour zet zich concreet in voor de strijd tegen plastic met drie acties uit haar Act for Food-programma: actie 9, actief strijden tegen plastic; actie 11, productverpakkingen verminderen en actie 14; tegen 2025 evolueren naar 100% recycleerbare verpakkingen. Een actieplan werd opgesteld om verpakkingsinnovaties van eigen merk op te nemen volgens de principes van de kringloopeconomie.

Carrefour is de eerste retailer die klanten de mogelijkheid geeft om eigen doosjes mee te nemen naar de traiteurtoog, kaasafdeling, beenhouwerij en visafdeling. De retailer moedigt haar klanten ook aan eigen boodschappenzakken te gebruiken voor het inpakken van boodschappen aan de kassa of het verpakken van bulkartikelen zoals groenten en fruit. Daarnaast biedt de retailer zowel aan de kassa als voor het verpakken van bulk verschillende duurzame alternatieven aan

Een assortiment duurzame tassen verkrijgbaar aan de kassa

Volgens de principes van de kringloopeconomie heeft Carrefour een assortiment herbruikbare zakken van gerecycleerde en recyclebare materialen ontwikkeld. Deze zakken zijn innovatief op drie vlakken: hun fabricagemethode, de gebruikte grondstoffen en samenwerkingen met partners. Bovendien zijn ze zowel voor het winkelen als voor andere gelegenheden afgestemd om de behoeften van de klant.

Dit assortiment bestaat uit vier modellen: •De draagtas van biokatoen met dubbele handgreep voor meer gebruiksgemak dat ontworpen is door de Brusselse street art-artist 13 pulsions. – •De 100% gerecycleerde draagtas, ook wel de Ocean Bag genoemd, gemaakt van plastic afkomstig uit de oceaan. Carrefour realiseerde deze draagtas in samenwerking met het bedrijf SEAQUAL dat zich inzet voor de schoonmaak van de oceanen en zeebodems. Met 10 kg plastic dat verzameld wordt uit de oceaan kunnen 100 zakken geproduceerd worden. Dankzij deze samenwerking kan Carrefour actief werken op de netheid van de oceanen en de zeebodem. – •De K-Way tas gemaakt uit 4 gerecyclede petflessen. Deze zal in 2020 beschikbaar zijn. – •De Trolley-tas gemaakt van gerecyclede materialen

Duurzame zakken uit katoen voor bulk: Carrefour biedt biokatoenen zakjes aan in twee verschillende formaten voor het verpakken van fruit en groenten of kleine voedingsmiddelen in bulk.