Carrefour versterkt Zero-waste aanpak

gaat een partnerschap aan met Superzero: ecologische en Belgische schoonmaakproducten in bulk

 

  • Carrefour gaat een samenwerking aan met Superzero en biedt klanten automatische dispensers voor schoonmaakproducten in bulk aan – •De producten zijn ecologisch en dragen het Europese Ecolabel – •De dispensers en de producten zijn 100% Belgisch.

Carrefour zet zich in om verpakkingen te verminderen en te evolueren naar Zero Waste. De retailer zoekt daarom voortdurend nieuwe oplossingen in deze richting. In het kader van haar openbare bevraging Missie Zero Waste verzamelde Carrefour 129 voorstellen om uit te rollen in de winkel. Het voorstel om dispensers voor schoonmaakproducten in bulk te installeren kreeg maar liefst 226 stemmen. In samenwerking met de verdeler Superzero, die gespecialiseerd is in vloeibare bulk realiseert Carrefour dit ecologisch verantwoord voorstel. Klanten kunnen nu schoonmaakproducten op een duurzame manier aankopen door herbruikbare flessen te gebruiken en zo de hoeveel verpakking te verminderen.

In het kader van haar Act For Food-programma streeft Carrefour ernaar tegen 2025 te evolueren naar 100% recycleerbare verpakkingen. Met Superzero gaat de retailer verder dan haar eigen huismerk en maakt ze haar aanbod duurzamer.

De schoonmaakproducten van Superzero dragen het Europese Ecolabel: ze zijn ecologisch en biologisch afbreekbaar. De producten worden ontwikkeld en vervaardigd met lokale partners, en zijn 100% Belgisch. Ze worden ontwikkeld in de korte keten waardoor de ecologische voetafdruk geminimaliseerd wordt en de lokale economie versterkt.

Verschillende soorten vloeibare schoonmaakproducten van hoge kwaliteit worden aangeboden: wasmiddel, wasverzachter, afwasmiddel of multi-reiniger. Deze vloeibare ecologische schoonmaakproducten bestaan voor meer dan 99% uit natuurlijke ingrediënten waaronder natriumwaterstofcarbonaat of vetzuren op basis van olijfolie of kokosolie als detergent. De synthetische ingrediënten vertegenwoordigen slecht 1% van elk product en worden gebruikt als bewaarmiddel of als geur- en kleurstof. In eerste instantie worden de dispensers tijdens de maanden mei en juni geïnstalleerd in 5 winkels van Carrefour België: de Hypermarkt van Mons-Grands-Prés (17/05), Oudergem (18/05) en in de Carrefour Market van Tervuren (20/5), Molière en Bierges (25/5).

“Met Superzero willen we iedereen in staat stellen om naar meer duurzame en milieuvriendelijkere consumptiepatronen te evolueren. Dankzij de Superzero-producten en -dispensers, die het mogelijk maken flessen te hervullen zodra ze leeg zijn, kan elke consument zijn of haar afval aanzienlijk verminderen en bijdragen tot de lokale economie zonder compromis op productkwaliteit of prijs. We zijn erg blij met deze samenwerking met Carrefour België, waardoor nog meer Belgen toegang zullen krijgen tot ons lokale en duurzame consumptiemodel.”, benadrukt Olivier Potvin, co-founder Superzero.

Pascal Leglise, Director CSR en Kwaliteit Carrefour België: “De komst van bulk betekent een toenemende verandering in het aankoopgedrag van consumenten die gewoon zijn om schoonmaakproducten in wegwerpflessen te kopen. De transitie naar Zero Waste is een gezamenlijk initiatief van Carrefour en klanten die wensen duurzaam te consumeren.”