Castel Beau Site, 4-sterrenhotel aan het strand van Saint Guirec

Genesteld in de baai van Ploumanac’h (in 2015 verkozen tot het favoriete Franse dorp) biedt hotel-restuarant Beau Site  uitzonderlijke horizonten op de Côte de Granit Rose die volgens sommigen uitgroeien tot een idyllische kustvakantie…

Het hotel-restaurant “Beau Site” werd gebouwd in 1928 en was een mythische plaats aan de Côte de Granit Rose vooraleer het tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitse troepen werd opgeëist. In 1949 wordt het onderdeel van het Franse leger en zal decennia lang, militairen en hun families een onvergetelijke vakantie bezorgen. In 2002 wordt het volledig domein door het Franse ministerie van Defensie te koop aangeboden. Morgane Le Meur is meteen begeester, koopt het aan en herdoopt het tot Castel Beau Site. Ze zorgt voor een grondige renovatie evenwel met behoud van de historische elementen zoals het parket en de unieke cementtegels en creëert een combinatie van comfort, moderniteit en verfijning.

Na een jaar van renovatie, herwint het etablissement zijn adel en status en wordt opnieuw een hotel-restaurant. Het restaurant ‘La Table de mon Père’ is een eerbetoon aan haar vader Jean-Claude Daunat, een emblematische figuur uit het Franse wielrennen en nadien oprichter van het Bretoense agro-alimentaire bedrijf met dezelfde naam.  Andere transformaties volgen waardoor het hotel in 2009 de kwalificatie 4-sterren wegkaapt. Vandaag beheert Morgane het Castel Beau Site samen met haar echtgenoot Gilles en zorgt voor een gepersonaliseerde familiale sfeer.

De kamers en suites, elk met een uniek karakter, zijn ingericht met licht eiken vloeren, moderne meubels Ligne Roset en speciaal ontworpen voor Castel Beau Site, high-end apparatuur. De keuze van stoffen en materialen biedt een opvallend gevoel van comfort en bescherming, soms in contrast met ongebreidelde buitenelementen. Door een spel van spiegels en de aanwezigheid van grote ramen is de oceaan alomtegenwoordig!

Restaurant La Table de mon Père in Perros Guirec is een unieke setting in Bretagne. Temidden de mooiste landschappen van de Côte de Granit, tegenover het kasteel van Costaérès, is het restaurant “La Table de mon Père” een uitnodiging voor een gastronomische reis. Het is de ideale plek om te genieten van een zonsondergang genietend van de creatieve gerechten die worden geparfumeerd met de seizoenen van Bretagne. Het restaurant wordt weergevonden in de meest prestigieuze gidsen, Michelin, Bottin Gourmand, Pudlo Groot-Brittannië, Gault Millau, Champérard, het restaurant draagt ook de titel ‘Maître Restaurateur’ dat huisgemaakte gerechten aanprijst. Het restaurant is elke avond vanaf 19:30 uur geopend.castel-beau-site-18950-big

Het is evenzeer een ideale locatie voor een seminarie in Bretagne – uitzicht op de oceaan en de archipel van de zeven eilanden. Op slechts 1u30 van de luchthaven van Brest en 40 km van het TGV-station van Guingamp, is de Castel Beau Site in Bretagne ideaal voor het organiseren van seminars, trainingen, evenementen, productintroducties, incentives, teambuilding … Deze plek maakt het mogelijk om werk en ontspanning, inspiratie en ontsnapping op harmonieuze wijze te combineren.

De Castel Beau Site, in het hart van de Côte de Granit Rose, heeft twee lounges uitgerust met de nieuwste technologie, meer dan 100 m² bestemd voor events en zakelijk toerisme, evenals een exclusieve suite voor vergaderingen. Het hotel biedt all-inclusive pakketten of op maat gemaakte pakketten.