Catalina J: Een moderne, originele en tijdloze stijl

Door middel van pure lijnen, een asymmetrische snit en een herkenbaar design wil het label Catalina J mode op een hedendaagse manier benaderen: karaktervolle stukken uit edele en vlotte materialen voor vrouwen die op zoek zijn naar verfijning in een modern jasje. Catalina J is een eerbetoon aan elegantie en aan vrouwelijkheid.

De collectie lente-zomer 2019

De inspiratie voor deze collectie komt uit de wereld van de hedendaagse dans, een manier bij uitstek om emoties los te laten. “Ik ben vertrokken van een basisstuk, het witte hemd, en ik heb dat op mijn eigen manier bekeken en herwerkt, onder meer met avantgardistische toetsen: pofmouwen, volume, asymmetrische en geometrische snit.” De emoties komen tot leven door het stof en door de bewegingen van het lichaam. Daarom draagt ieder model ook de naam van een emotie of een gevoel, “Euphoria”, “Insomnia”, “Affection”,…

Deze collectie bestaat uit 28 stukken – hemdjes en blouses maar ook zijden jurken, typisch Catalina J – en is beschikbaar in een palet van bescheiden kleuren: wit, ivoor en zwart met toetsen van roze, geel en enkele streepjes- en lentemotieven.

Catalina J draagt ook slow fashion een warm hart toe en gebruikt organisch katoen en popeline. Ieder stuk wordt uitgebracht in beperkte oplage zodat de collectie een uniek karakter behoudt.

De stijl:

De stijl van Catalina J past bij actieve en ambitieuze persoonlijkheden die op zoek zijn naar originaliteit en perfectie. Catalina Jitaru wil met kwalitatief hoogstaande mode tegen een juiste prijs de moderne kant van de vrouw benadrukken. Die ambitie leidde al snel tot een unieke stijl. « De silhouetten die ik maak zijn licht, ze laten het lichaam als het ware zwevend voortbewegen.”

Enkele typische kenmerken van de Catalina J stijl? Asymmetrie, oog voor detail, een monochroom kleurpalet met wit, zwart, crèmekleur als belangrijkste kleuren en enkele subtiele motieven. De stukken hebben karakter en zijn met veel precisie ontworpen. De luxueuze stoffen (Italiaanse zijde, wol, crêpe…) worden met veel zorg verwerkt tot originele stukken.

Al enkele collecties lang is de capejurk één van de meest uitgesproken stukken van het merk. De capejurk is tijdloos en evolueert in verschillende stoffen met de seizoenen mee en volgens de inspiratie van het moment.

Daarnaast voegt Catalina J ook een ethische kant toe aan haar creaties. Ze kiest resoluut voor organisch katoen. “Ook hier gaat het om een moderne aanpak, ethische mode is de toekomst!” Het concept van slow fashion past perfect bij de visie van Catalina: een tijdloos aanbod dat de seizoenen en de trends overstijgt.

De ontwerpster achter het merk:

Catalina Jitaru studeerde Stylisme en Fashion Design aan de Academie voor Schone Kunsten van Moldavië. Vóór haar komst naar Brussel, werkte de jonge ontwerpster gedurende zes jaar als styliste voor verschillende bekende merken op de Roemeense markt. Eerst ontwerpt ze mode op maat: kwalitatief hoogstaande cocktail- en avondjurken in het hoger segment. In 2016 besluit ze om het concept uit te breiden en lanceert ze haar eigen merk: Catalina J. Haar collecties, gemaakt in een naaiatelier in Boekarest, bestaan uit jurken maar ook rokken, broeken, hemden en blouses. Alles wordt in beperkte oplage gemaakt om het unieke karakter van de creaties te behouden.

Catalina J is te koop op de website www.catalina-j.com en ook in verschillende multimerkenboetieks in Brussel en Antwerpen.