Center Parcs en Sunparks ontvingen eerste gasten van 2021

Belgen boekten nog nooit zo kort van tevoren

Center Parcs Les Ardennes onder de sneeuw

Na meer dan drie maanden sluiting verheugden de werknemers van de Center Parcs en Sunparks parken zich om de eerste vakantiegangers van 2021 te mogen verwelkomen. Nog nooit boekten Belgen zoveel en zo kort van tevoren.

De parken openden hun deuren op vrijdag 12 februari om 15:00u. Center Parcs heeft besloten met drie van de vier parken van start te gaan: Center Parcs De Vossemeren, Les Ardennes en Park De Haan, bij Sunparks opende Sunparks Oostduinkerke aan Zee vrijdag.

Erwin Dezeure, Directeur van Center Parcs en Sunparks België verheugt zich op deze openingen: “Sinds afgelopen weekend kunnen families weer boeken voor een welverdiende vakantie. Niet eerder boekten Belgen daardoor zo massaal en kort van tevoren. We ontvingen honderden boekingen voor aankomst in de krokusvakantie. Met onze grote parken en voorzorgsmaatregelen kunnen we een corona proof vakantie bieden met volledig zelfvoorzienende cottages; verschillende buitenactiviteiten binnen de eigen bubbel; eten laten bezorgen, zelf bereiden of afhalen. De nadruk ligt wat meer dan normaal op buiten, erop uit trekken met de familie naar het strand of activiteiten ondernemen in de bossen van Limburg of de Ardennen.”

Meteen na de aankondiging van de opening van de vakantieparken, zijn de boekingen goed beginnen te lopen voor het krokusverlof, maar ook voor de weekends erna. ”Voor Center Parcs Park De Haan en Les Ardennes is de midweek van de vakantie al voor zo’n 60% volzet. Op Sunparks Oostduinkerke en Center Parcs De Vossemeren is nog wat meer beschikbaarheid, maar ook daar is het beeld positief, zeker gezien het feit dat we nog geen week geleden onze boekingswebsite weer mochten openzetten” aldus Erwin Dezeure.

Veiligheids-en gezondheidsmaatregelen in de parken

Ter herinnering: Op de parken worden de 1,5 meter afstand en speciale looproutes duidelijk onder de aandacht gebracht. Ook wordt er op alle aangegeven plaatsen met mondmaskers gewerkt. Daarnaast wordt er gewerkt met een digitale check-in en is het op verschillende plaatsen mogelijk de handen te desinfecteren. Het personeel van Center Parcs en Sunparks werd speciaal getraind om veilig te kunnen werken en te kunnen toezien op de veiligheid en zo nodig aanwijzingen te geven aan de gasten. Alle maatregelen zijn onafhankelijk getoetst door keuringsinstantie Kiwa.