Center Parcs-parken in België openen op 12 februari

Belgen van harte welkom om tijdens het krokusverlof even op adem te komen. Na meer dan drie maanden sluiting verwelkomen de Center Parcs-en Sunparksparken op 12 februari de eerste vakantiegangers van 2021.

Veiligheid voor gasten en medewerkers is een prioriteit. In alle vakantieparken wordt volledig op basis van de richtlijnen van de gezondheidsautoriteiten gewerkt, daarnaast hebben de parken allen het “COVID-19 preventieve maatregelen keurmerk” van Kiwa.

De parken zullen hun deuren openen voor Belgische toeristen. Zij kunnen vanaf nu hun boeking online maken voor aankomst vanaf 12 februari. Dan openen Center Parcs De Vossemeren, Les Ardennes en Park De Haan en tevens opent ook Sunparks Oostduinkerke aan Zee. Center Parcs Erperheide en Sunparks Kempense Meren houden de deuren nog even gesloten.

Erwin Dezeure, Directeur van Center Parcs en Sunparks België verheugt zich op deze openingen: “Wij zijn erg blij om vakantiegangers in onze parken te kunnen verwelkomen voor het krokusverlof. Zij kunnen eindelijk weer in onze ruime parken genieten van een onbezorgde tijd met elkaar: middenin de natuur en in een volledig zelfvoorzienende cottage. Ondanks dat de Aqua Mundo nog niet open mag zijn er voldoende faciliteiten en activiteiten om je te vermaken. In onze parken zijn de shops geopend, net als de supermarkt. Daarnaast kunnen gasten ook genieten van verschillende buitenactiviteiten binnen de eigen bubbel, zoals midgetgolf, Family Laser Battle en de kinderboerderij. Ook is het Cycle Center geopend voor sportieve fietstochten in de omgeving van onze parken. In de avond kunnen onze gasten genieten van hun cottage met open haard en eten laten bezorgen, zelf bereiden of afhalen Eigenlijk Center Parcs zoals je gewend bent, maar dan net even anders.”.

Veiligheids-en gezondheidsmaatregelen in de parken

“Onze prioriteit is de veiligheid en gezondheid van onze gasten, medewerkers en partners”, zegt Erwin Dezeure. “Daarom blijven we alle noodzakelijke beschermende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat een verblijf in onze parken op de meest veilige manier gebeurt.”

Op de parken worden de 1,5 meter afstand en speciale looproutes duidelijk onder de aandacht gebracht. Ook wordt er op alle aangegeven plaatsen met mondmaskers gewerkt en worden ook onze gasten gehouden aan de mondmaskerplicht. Daarnaast wordt er gewerkt met een digitale check-in en is het op verschillende plaatsen mogelijk de handen te desinfecteren. Het personeel van Center Parcs en Sunparks werd speciaal getraind om veilig te kunnen werken en te kunnen toezien op de veiligheid en zo nodig aanwijzingen te geven aan de gasten.

Onafhankelijke toetsing Veiligheids-en gezondheidsmaatregelen

Reeds tijdens de eerste lockdown in 2020 zijn Center Parcs en Sunparks in zee gegaan met Kiwa, een onafhankelijke certificatie-instelling, om de naleving van de veiligheids-en gezondheidsvoorschriften in alle de Belgische parken te toetsen.

“De missie van Center Parcs is om familiebanden aan te halen en samen met dierbaren te genieten van de natuur en de tijd samen. In de huidige situatie staan Center Parcs en Sunparks meer dan ooit garant voor een omgeving waar dit op een veilige manier mogelijk is.” zegt Erwin Dezeure.

Met het “COVID-19 preventieve maatregelen keurmerk van Kiwa wordt getoetst of de overheidsmaatregelen en de extra eisen die Center Parcs en Sunparks zichzelf stellen goed worden toegepast. Als onderdeel van de toetsing voert Kiwa periodiek een beoordeling uit, waarbij alle protocollen en preventieve maatregelen op de parken worden gecontroleerd.

Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van vakanties -is onderdeel van Groupe Pierre & Vacances Center Parcs. Al ruim 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn. Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door talloze activiteiten voor ieder familielid, middenin de natuur. Inmiddels worden 28 parken geëxploiteerd in Europa, waaronder vier Center Parcs parken en twee Sunparks parken in België.

www.centerparcs.be  -www.sunparks.be