Cervo Mountain resort – Zermatt

Met zijn herdefinitie van de traditionele alpine cultuur en hernieuwde afstemming op de moderne ontdekkingsreiziger, heeft Cervo Mountain Resort zijn positie als toegangspoort tot de ruige schoonheid en mystieke bergwereld van Zermatt versterkt. Met drie kamerconcepten, die elk een andere ervaring bieden, is het hotel ook de thuisbasis van een informeel maar verfijnd après-ski programma, de Mountain Ashram Spa met zijn openlucht onsen en natuurlijk zwembad, en nog veel meer om een ongeëvenaarde wintervakantiebestemming te creëren. Hier worden dagen van skiën, sneeuwschoenwandelen of rodelen afgerond in een omgeving die wordt gekenmerkt door een ontspannen hedendaagse alpine stijl en ondersteund door verbeterde duurzaamheidspraktijken, waaronder het bijna volledig voorzien van het resort van geothermische energie.

Na een acht maanden durend herontwerp door de meermaals bekroonde studio Dreimeta, heropende Cervo Mountain Resort als een vernieuwd, milieubewust alpine hotel. De traditie van weleer wordt nu gecombineerd met de geest van de moderne nomade die op zoek is naar een ontspannen en toch verfijnd basiskamp van waaruit het omliggende landschap kan worden verkend.

Cervo’s locatie in Zermatt plaatst het in de nabijheid van 38 indrukwekkende Alpine pieken en het is het enige resort in de stad dat gasten ski-in ski-out toegang biedt. Skiërs en snowboarders kunnen meer dan 360 kilometer aan pistes ontdekken die een hoogte van 3.883 meter bereiken en winterwandelaars en bergbeklimmers kunnen een even uitgebreid netwerk van paden doorkruisen. In de buurt zijn ook tochten met de hondenslee door idyllische sneeuwlandschappen, schaatsen, rodelen en langlaufen. Cervo’s verwarmde ski-opslagruimte zorgt voor een naadloze overgang van toevluchtsoord naar piste, en de ski-in terrassen bieden een ontspannen maar exclusief après-ski programma om de dag af te ronden. Het programma rouleert tussen het Bazaar-terras van het restaurant en twee andere terrassen op het terrein van het resort en belooft middagen gevuld met live muziekoptredens en DJ-sets in combinatie met perfect gemaakte cocktails en een prachtig uitzicht op de Matterhorn op de achtergrond.

Gasten kunnen ook afremmen en tot rust komen in de nieuw gebouwde Mountain Ashram Spa, waar casual hedendaagse elegantie elementen ontmoet zoals kostbare kruiden en vers bronwater die eeuwenoude tradities van over de hele wereld naar het Zwitserse berglandschap brengen. Buiten vindt u een natuurlijk gefilterd zoetwaterzwembad omringd door ligstoelen en een yogaterras, een sauna, een ijsbad en een Japanse onsen.

De drie kamerconcepten van het resort zijn doordrongen van een gevoel van bescheiden, ongedwongen luxe en milieubewustzijn. Nomad, Alpinist, en Huntsman, bieden elk een verschillende ambiance en doen een beroep op verschillende soorten promadic reizigers. Vlakbij het resortterrein ligt de Overlook Lodge, waar vijf viersterren serviceappartementen zijn ondergebracht die dezelfde esthetiek en ontspannen sfeer uitstralen als de hotelkamers en zijn ingericht met volledig uitgeruste keukens. Elke ruimte is verbonden met een rode draad van moderne designdetails die de traditionele alpiene levensstijl herinterpreteren, en uitzicht op hetzelfde spectaculaire schouwspel: het schilderachtige winterwonderland dat Zermatt en de Matterhorn is.