Charlestowne hotels & Curio collection by Hilton verwelkomen Blue Ridge mountain retreat bij The Foundry Hotel

Charlestowne Hotels en Curio Collection by Hilton verwelkomen The Foundry Hotel als het nieuwste high-end boetiekhotel in Asheville, North Carolina. Een historisch behoud van de 20e eeuwse voormalige staalgieterij van de stad, het hotel sluit op deze manier aan bij adaptieve hergebruik projecten.

The Foundry Hotel ligt in het hart van een historische wijk in Asheville, The Block genaamd, en is een combinatie van meerdere gebouwen. Een herwaardering van historisch erfgoed met o.m de Original gieterij Asheville, die gesmeed staal voor prominente regionale sites produceerde, The Biltmore Estate met architectonische elementen als een eerbetoon aan de accommodatie, zoals originele bakstenen en hardhouten vloeren, de voormalige katrollift op het display, zichtbare balken, stalen sterretjes en industriële ramen.

Het pand beschikt over 87 kamers, waaronder 12 suites, variërend in grootte van 315 tot 1.200 sq ft. Gasten hebben ook toegang tot de cocktailbar in de Workshop Lounge, kunnen regionaal geïnspireerd dineren bij Benne on Eaglen maar ook het kleinhandelsmarktplein ontdekken vol lokale producten en stijlvolle wandeluitrusting. Groepen beschikken over 4000 sq ft aan flexibele binnen- en buitenevenementen voor vergaderingen of zakelijke retraites, waaronder een grote binnenplaats die wordt samengesteld door het arboretum van North Carolina.

Het culinair programma van het hotel staat onder leiding van James Beard die het Benne op Eagle restaurant met 100 zitplaatsen uitbaat en kras klare gerechten serveert die verwijzen naar de Afrikaanse Amerikaanse en bekend staan als de Appalachian gerechten. De Workshop Lounge, een bar op de tweede verdieping, biedt kenmerkende brouwsels uit de nabijgelegen BearWaters Brewing en ambachtelijke cocktails met lokaal gedistilleerde alcoholische dranken.