Chef-kok Marco Somer gaat scepter zwaaien ‘In de Doelen’

Nieuw café restaurant ‘In de Doelen’ opent deze maand

 

Deze maand gaat voor de Doelen een lang gekoesterde wens in vervulling, want dan opent het nieuwe café-restaurant ‘In de Doelen’. Chef-kok Marco Somer van De Harmonie wordt culinair eindverantwoordelijk. De patron-cuisinier bij De Harmonie, al jaren één van de best aangeschreven restaurants in Rotterdam, gaat de scepter in de Doelen-keuken zwaaien. Somer combineert straks vanaf eind augustus zijn werk bij De Harmonie met zijn werkzaamheden in de keuken van het nieuwe restaurant ‘In de Doelen’. De signatuur van de chef van De Harmonie zal hierbij terug te vinden zijn in de gerechten van het nieuwe café-restaurant.

Marco Somer: “de gerechten worden op een soortgelijke manier opgebouwd als in De Harmonie, waar we steevast werken rondom drie kopsmaken. Alles wat daar bij komt aan ingrediënten is bedoeld om die drie kopsmaken te versterken. In De Harmonie doen we dat op een andere manier dan In de Doelen, maar altijd met dezelfde passie voor het combineren van smaken en kwaliteit.”

De opening van het nieuwe restaurant is voor de Doelen al jaren een grote wens. Dwars tegen de trend van de afgelopen crisisjaren in is daarom hard geknokt om het restaurant te realiseren. Anton Vliegenthart, directeur van de Doelen: “Al jaren dromen we bij de Doelen van een mooi, groot restaurant, waar onze bezoekers voor hun concert of evenement relatief snel en op een kwalitatief goed niveau kunnen dineren. Een nieuwe publiekstrekker voor de Doelen en dit deel van het centrum van Rotterdam. In de eigenaren van Dudok en Floor vonden we de zakelijk partners die we zochten. Dat we samen een restaurant van maar liefst 1.000 vierkante meter voor elkaar hebben gekregen op deze plek, daar ben ik heel trots op.”

In de Doelen wordt het Doelenmenu geserveerd, speciaal voor concertbezoekers. Het Doelenmenu is een maandelijks wisselend driegangenmenu, gebaseerd op de topgerechten van De Harmonie. Er is een keuze uit vis, vlees en vegetarisch en er wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale producten en ingrediënten van het seizoen. Naast het menu kan er ook à la carte gegeten worden. De desserts van het Doelenmenu zijn van de hand van patissier Daniëlle Danting, net als de taarten die de hele dag te bestellen zijn.

Restaurant ‘In de Doelen’ is zeven dagen per week van 08.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 uur ‘s avonds geopend voor ontbijt, koffie, lunch, borrel, diner en diverse zoete creaties. Het Doelenmenu is voor € 31,50 exclusief te bestellen bij de concertkaarten of los via www.dedoelen.nl/doelenmenu.

In de Doelen is ook te volgend via Facebook: www.facebook.com/indedoelen