Chi-Chi’s wil 50 vestigingen in België

Vanuit België verovert de Tex-Mex restaurant- en barketen Europa en China. De expansie van de Tex-Mex restaurant- en barketen Chi-Chi’s lijkt niet te stoppen. Vorig jaar werden in België al 6 vestigingen geopend, waarmee de teller op 15 komt te staan. Voor dit jaar staan er nog minstens 2 openingen op de planning. Op termijn is er ruimte voor zeker 50 restaurants/bars. Vanuit België wil Chi-Chi’s verder doorbreken in Europa, China en Noord-Afrika!

Chi-Chi’s is nog niet zo bekend in het Belgische straatbeeld, maar daar moet snel verandering in komen. In 2013 werden al vestigingen geopend in Brugge, Elsene, Gosselies, Messancy, Gerpinnes en Luik en voor dit jaar staan al zeker openingen in Gent en Oostende op het programma. Binnen de eerstvolgende drie jaar moet het aantal Chi-Chi’s in België van 15 naar 25 worden gebracht en op termijn is er zelfs ruimte voor 50 restaurants! De masterfranchise van de – van oorsprong Amerikaanse – keten voor Europa, Azië en Noord-Afrika is in handen van Chi-Chi’s Europe geleid door de Belg Francis Leroy. Hij lanceerde destijds Pizzahut in België en wil vanuit België internationale bekendheid geven aan Chi-Chi’s.

“In 2013 landde Chi-Chi’s in China met twee vestigingen en dit jaar willen we er nog 4  extra units bij. Als deze restaurants-bars hun succes bewezen hebben, zullen we in een periode 5 jaar, 50 Chi-Chi’s openen. De keten krijgt dit jaar ook voet in Duitsland met  2 vestigingen. In de nabije toekomst willen we ook naar onder andere Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Marokko uitbreiden,”  aldus Francis Leroy, Algemeen Directeur van Chi-Chi’s Europe. “Het concept van Chi-Chi’s is schaalbaar want het brengt een toegevoegde waarde en een nieuwe ervaring naar het bestaande restaurantlandschap. De populariteit van themarestaurants en de ‘wereldkeuken’ speelt eveneens in de kaart van Chi-Chi’s.” Dit alles legt de restaurant-en bargroep geen windeieren: de omzet in de Benelux bedroeg vorig jaar 9,5 miljoen euro. Voor 2014 wordt er een omzet verwacht van meer dan 13,7 miljoen euro (+44%).

De Midwest USA op je bord:

Francis Leroy wil graag een misverstand uit de wereld helpen: “Wij zijn geen keten van Mexicaanse restaurants, we noemen het liever Tex-Mex met de typische gerechten van het midwesten van de Verenigde Staten.  De keuken is een mix van Indiaanse en Mexicaanse gerechten, gecombineerd met de invloeden van de kolonisten die zich in de 19de eeuw in Texas vestigden.” Tot de specialiteiten van Chi-Chi’s behoren de margarita’s, fajita’s, barbecue spare ribs, grillgerechten (ribeye steaks, grilled burrito’s en mixed grill), Mexicaanse gerechten (burrito’s, nacho’s, enchiladas, quesadillas, taco’s,…), wraps en American burgers,… . Daarnaast prijken ook cocktails zoals margarita’s en mojito’s op de menukaart.

 

Het Chi-Chi’s concept

De troeven van Chi-Chi’s bestaan niet alleen uit de betaalbare, kwalitatieve en originele gerechten en de unieke ‘belevingssfeer, maar ook uit de brede doelgroep bestaande uit jongeren, koppels, families en bedrijven.  Er zijn verschillende redenen om naar Chi-Chi’s te gaan. Zo is er elke weekdag een all-you-can-eat buffet, zijn er gratis Kid’s menu’s op woensdag, spare ribs à volonté op donderdag, kortingen voor studenten, parties met cocktails en ‘Mariachi’ of ‘country & western’ livemuziek op vrijdag- en zaterdagavond, enzoverder. Ook kan je de gerechten er gewoon afhalen of thuis laten bezorgen. Daarnaast biedt Chi-Chi’s een ruime keuze aan buffetten en catering aan voor bedrijfs- en andere feesten.

Zoektocht naar franchisenemers: Per Chi-Chi’s locatie werkt het full-time equivalent van zo’n 15 medewerkers, wat het werknemersaantal in België op 375 brengt. De nieuwe restaurants die dit jaar worden geopend, moeten nog eens extra werkgelegenheid bieden voor 48 mensen. Daarnaast is de keten in de komende maanden nog op zoek naar enthousiaste franchisenemers die een Chi-Chi’s willen openen in een vrijstaande unit of in het stadscentrum. Per stad/regio met 50.000 inwoners is er plaats voor een vestiging.