Chi Chi’s Zaventem

Vanuit België verovert de Tex-Mex restaurant- en barketen Europa en China. De expansie van de Tex-Mex restaurant- en barketen Chi-Chi’s lijkt niet te stoppen. Vorig jaar werden in België al 6 vestigingen geopend, waarmee de teller op 15 komt te staan. Voor dit jaar staan er nog minstens 2 openingen op de planning. Op termijn is er ruimte voor zeker 50 restaurants/bars. Vanuit België wil Chi-Chi’s verder doorbreken in Europa, China en Noord-Afrika!

Chi-Chi’s is nog niet zo bekend in het Belgische straatbeeld, maar daar moet snel verandering in komen. In 2013 werden al vestigingen geopend in Brugge, Elsene, Gosselies, Messancy, Gerpinnes en Luik en voor dit jaar staan al zeker openingen in Gent en Oostende op het programma. Binnen de eerstvolgende drie jaar moet het aantal Chi-Chi’s in België van 15 naar 25 worden gebracht en op termijn is er zelfs ruimte voor 50 restaurants! De masterfranchise van de – van oorsprong Amerikaanse – keten voor Europa, Azië en Noord-Afrika is in handen van Chi-Chi’s Europe geleid door de Belg Francis Leroy. Hij lanceerde destijds Pizzahut in België en wil vanuit België internationale bekendheid geven aan Chi-Chi’s.

“In 2013 landde Chi-Chi’s in China met twee vestigingen en dit jaar willen we er nog 4  extra units bij. Als deze restaurants-bars hun succes bewezen hebben, zullen we in een periode 5 jaar, 50 Chi-Chi’s openen. De keten krijgt dit jaar ook voet in Duitsland met  2 vestigingen. In de nabije toekomst willen we ook naar onder andere Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Marokko uitbreiden,”  aldus Francis Leroy, Algemeen Directeur van Chi-Chi’s Europe. “Het concept van Chi-Chi’s is schaalbaar want het brengt een toegevoegde waarde en een nieuwe ervaring naar het bestaande restaurantlandschap. De populariteit van themarestaurants en de ‘wereldkeuken’ speelt eveneens in de kaart van Chi-Chi’s.” Dit alles legt de restaurant-en bargroep geen windeieren: de omzet in de Benelux bedroeg vorig jaar 9,5 miljoen euro. Voor 2014 wordt er een omzet verwacht van meer dan 13,7 miljoen euro (+44%).

Francis Leroy wil graag een misverstand uit de wereld helpen: “Wij zijn geen keten van Mexicaanse restaurants, we noemen het liever Tex-Mex met de typische gerechten van het midwesten van de Verenigde Staten.  De keuken is een mix van Indiaanse en Mexicaanse gerechten, gecombineerd met de invloeden van de kolonisten die zich in de 19de eeuw in Texas vestigden.” Tot de specialiteiten van Chi-Chi’s behoren de margarita’s, fajita’s, barbecue spare ribs, grillgerechten (ribeye steaks, grilled burrito’s en mixed grill), Mexicaanse gerechten (burrito’s, nacho’s, enchiladas, quesadillas, taco’s,…), wraps en American burgers,… . Daarnaast prijken ook cocktails zoals margarita’s en mojito’s op de menukaart.

Chi-Chi’s serveert sinds kort 3 nieuwe Gourmet Irish Flamed Burgers en kan men in elk van de 14 Belgische restaurants ook genieten van de Belgo (met Chimay-kaas, witloof en Heinz mayonaise), de Bollywood (met Heinz curry-mango saus) en de Dallas (met cheddar en Heinz BBQ-saus) gourmet burgers.

Francis Leroy, Algemeen Directeur van Chi-Chi’s: “Aan de creatie van onze delicatesseburgers gingen maanden van research vooraf en er werd geëxperimenteerd met diverse ingrediënten. Wie denkt dat hamburgers ‘gewoon fastfood’ zijn, heeft duidelijk onze gourmet burgers nog niet geprobeerd. De eerste reacties zijn alvast laaiend enthousiast!” Neem 170 gram aan heerlijk gegrild Iers rundsvlees – de Irish Flamed Burgers – , steek dit tussen een knapperig bruin broodje en serveer dit met krokante potato wedges en coleslaw en je krijgt een gastronomische maaltijd voor slechts 13,9 euro!

Wij gingen voor onze proeverij op ontdekking in de Chi Chi’s Zaventem en werden in een statig saloondecor vergast op leuke, lekkere gerechten. Het voorgerecht werd een quesadillas en red hot chili peppers. De zacht gegrilde tarwetortilla kreeg leuke uisnippers en mozarellakaas mee en was vergezeld van een knapperige sla, romige guacamole, pico de gallo en zure room. Ook de red hot chili peppers, 6 rode jalapeños gevuld met cheddar, kregen zure room mee en beantwoorden volledig aan de doelstelling: knapperig, hot en spicy. Als hoofdgerecht kozen we voor een  Ierse ribeye en de Belgo Gourmet Burger.

De ribeye is het meest zachte gedeelte van het Iers rundvlees, geserveerd met vers in look gebakken groenten, patato wedges en hofmeesterboter. De Ierse ribeye mooi mals, bleef heerlijk rosé en genoot volop van het aangepaste assortiment. De Belgo Gourmet Burger is een absoluut culinaire hoogstandje dat de beste smaken die België te bieden heeft combineert met een Tex-Mex toets. De ingrediënten bestaan uit een Irish Flamed Burger met Chimaykaas, tomaat, Heinz mayonaise, gestoofd witloof en knapperige witloofblaadjes, met als speciale smaakmaker Tongerlo-bier. Een uitgesproken aanrader voor de echte Belg!

Chi Chi’s Zaventem – Vilvoordelaan 42 – 1930 Zavemten

Tel 02- 7313427- zaventem@chichis.be

Chi-Chi menu 29.95€. Buffetten voor min 15 personen: Tex-Mex, 26€, Grill buffet 29€ en Vip buffet 32€

Culinaire commentaren:

Tasted:           saloonachtige atmosfeer

attente service

pittige kwalitatieve bereidingen

Belgo gourmet burger als uitgesproken blikvanger