Chicago, de nieuwe geweldige bestemming van Riu Plaza

De hotelketen RIU heeft midden in het commerciële en culturele centrum van de stad, Streeterville, op korte afstand van de Magnificent Mile, een terrein gekocht voor de bouw van een nieuw stadshotel.

RIU Hotels & Resorts heeft met de aankoop van een terrein in het centrum van Chicago weer een stap gezet in de expansiestrategie van de Riu Plaza stadshotels. In de nieuw te bouwen wolkenkrabber zal een hotel komen met 28 verdiepingen en meer dan 350 kamers. De bouw begint in het voorjaar van 2022 en zal ongeveer twee jaar duren. Chicago qua inwoners de derde stad van de Verenigde Staten en een van de belangrijkste toeristische bestemmingen. De Chicago skyline aan het Lake Michigan is wereldwijd bekend en de commerciële zone Magnificent Mile, dichtbij het toekomstige hotel, is vergelijkbaar met de 5th Avenue in New York of de Rodeo Drive in Los Angeles.

“We werken er al jaren aan om deze kans waar te maken. Een locatie zoals deze, in het hart van de stad, is de droom van elke investeerder. Daarom ben ik erg blij te kunnen melden dat dit project, ondanks alle tegenslagen, zal worden uitgevoerd. Chicago is een geweldige toeristische bestemming die ons aanbod van stadshotels zal aanvullen en verbeteren. Ook zal het de aanwezigheid van RIU in de Verenigde Staten versterken, waar we op het punt staan om ons vierde hotel, Riu Plaza Manhattan Times Square, te openen”, verklaart Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts.

Het gebouw van het nieuwe RIU-hotel met vier sterren, volgt de traditie van de Chicago School, een architectonische stijl die in de stad werd ontwikkeld aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw en pionier was in het gebruik van nieuwe materialen en technieken voor de constructie van grote gebouwen. De geschiedenis van de architectuur beschouwt de Home Insurance Building met 10 verdiepingen in Chicago, geopend in 1885, zelfs als de eerste wolkenkrabber die ooit werd gebouwd, met 10 verdiepingen.

Het toekomstige hotel van Riu Plaza zal zich bevinden op 150 East Ontario Street in de wijk Streeterville, een levendige commerciële en culturele zone, dichtbij de beroemde Navy Pier, aan de zuidkant begrensd door de Chicago River en aan de noordkant door het Lake Michigan. Het hotel zal geheel gericht zijn op gasten die de stad bezoeken voor zaken of toerisme en zal beschikken, zoals alle hotels in de lijn, over een concurrerend aanbod van diensten waaronder het ontbijt. De gevel in klassieke stijl wordt aangevuld met een modern en functioneel interieur, met als opvallend element de Sky Bar op de 26e verdieping.

RIU staat op het punt het hotel Riu Plaza Manhattan Times Square te openen waarmee de Riu Plaza-lijn zal bestaan uit negen hotels die zich alle bevinden in de belangrijkste en meest historische steden ter wereld: Hotel Riu Plaza España in Madrid, Hotel Riu Plaza Panama in de Panamese hoofdstad, Hotel Riu Plaza Guadalajara in México, Hotel Riu Plaza Berlin in Berlijn, Hotel Riu Plaza The Gresham Dublin in de hoofdstad van Ierland, Hotel Riu Plaza Miami Beach in Miami, Hotel Riu Plaza Fisherman’s Warf in San Francisco, en de twee Riu Plaza-hotels in New York: Hotel Riu Plaza New York Times Square en Hotel Riu Plaza Manhattan Times Square.

In de komende jaren zal het merk Riu Plaza zich ook vestigen in Canada en het Verenigd Koninkrijk. In Londen heeft RIU een gebouw aangekocht bij het Victoria Station, waar de bouwwerkzaamheden om het te converteren in een 4-sterrenhotel met 435 kamers al zijn begonnen. De opening is voorzien in 2023. In Canada is gekozen voor Toronto, de vijfde grootste stad in Noord-Amerika. Hier zal het hotel Riu Plaza Toronto gevestigd worden in een nieuw gebouw met 350 kamers, vergaderzalen, fitnesszaal, bar en restaurant.

.