Choco Story Brussels en Y-house

slaan deze zomer de handen in elkaar om u te laten kennismaken met nieuwe artiesten

 

Door de coronacrisis was de cultuursector verplicht om zichzelf opnieuw uit te vinden. Daardoor ontstonden unieke partnerships die in normale omstandigheden wellicht ondenkbaar waren geweest. Om artiesten ondanks de maatregelen toch de kans te bieden op te treden en nieuwe nummers voor te stellen, opende het chocolademuseum Choco Story Brussels zijn deuren voor drie singer-songwriters voor een opname.

Heel de zomer lang ontdekt u aldus de akoestische sessies van Simone, Constantin en Livio, drie artiesten van de Music Academy.

Simone, Constantin en Livio behoren tot de Music Academy, een jaarlijkse formatie georganiseerd door Y-House. Het gaat om een gepersonaliseerde begeleiding voor muziekartiesten die hun projecten willen concretiseren en aan een professionele carrière werken. Het biedt opkomend talent een ware springplank.

Drie partners ter ondersteuning van deze drie artiesten:

Y-house is een onafhankelijk productiehuis in Elsene (Flagey) dat sinds januari 2014 actief is in de film- en muzieksector Het werd opgericht door Henry Gillet en startte in september 2019 met een artistiek begeleidingsprogramma (‘Film & Music academy’) dat artiesten wil begeleiden, met elkaar en de wereld in contact brengen. Choco Story Brussels is het chocolademuseum dat sinds 1998 gevestigd is in de Stoofstraat 41, op een boogscheut van Manneken Pis. Studio 4 : de opname van de deze zomer uitgezonden capsules werd toevertrouwd aan de jonge amateur-producer Augustin Peeters.

Deze zomer te ontdekken: In de loop van augustus staan de artiesten in de kijker op verschillende netwerken.