Citytrip in België

Waarom trek je deze herfst niet eens een weekendje of langer op ontdekking door een van onze mooie steden? Een citytrip in België vormt een uitstekende gelegenheid om er eens even tussenuit te knijpen en heerlijk te ontspannen dicht bij huis in een van de LOGIS HOTELS.

De zomerdrukte is voorbij. Het is nu tijd om enkele welgekomen pauzes in te lassen. Velen zijn geneigd om ver te gaan zoeken wat ze ook dicht bij ons kunnen vinden. Want ook in België is een geslaagde citytrip perfect mogelijk, soms op maar enkele tientallen minuten rijden met de auto of, beter nog, met de trein. Alle Belgen krijgen immers elke maand twee gratis treinritten van de NMBS. De volgende drie steden en drie adresjes van LOGIS HOTELS verdienen dus absoluut een vermelding in je agenda.

Citytrip 1: romantisch Brugge : Flaneren langs de reien, verwonderd staan voor een doek van een Vlaamse primitieve, verpozen in een van de parken of de 366 treden van het belfort beklimmen… Het Venetië van het Noorden biedt een fascinerende reis terug in de tijd. Het tussenseizoen is wellicht de beste periode om de expositie over van Eyck in Brugge (tot 8 november) te bezoeken, enkele foto’s te maken op de Bonifaciusbrug of in het Minnewaterpark. Shoppers kunnen hun hartje ophalen in lokale adresjes met het label ‘Handmade in Bruges’. Het karaktervolle en gezellige LOGIS Hostellerie ‘Pannenhuis’ is ideaal gelegen, op een steenworp afstand van het stadscentrum en het station. Deze voormalige notariswoning in Anglo-Normandische stijl pronkt met een prachtige vakwerkgevel en is omgeven door een mooie tuin. Hier laat je je auto achter op de parking van het hotel om te voet op ontdekkingstocht te trekken door de stad of met de fiets de streek te verkennen.

Citytrip 2: Brussel, de groene hoofdstad : De ziel van Brussel moet je absoluut leren kennen. Uiteraard mogen blikvangers zoals de Grote Markt, het Koninklijk Paleis, het Atomium, de Jubelparkmusea of Manneken Pis niet ontbreken op je tocht door Brussel, maar de stad telt ook tal van minder bekende plekken die meer dan de moeite waard zijn, zoals het Mode & Kant Museum met zijn collectie van meer dan 10.000 kledingstukken en accessoires of het nieuwe Kanal-Centre Pompidou, een museum gewijd aan hedendaagse kunst. Brussel is ook synoniem voor hippe & trendy wijken en uitgestrekte groene ruimten, zoals het Zoniënwoud, dat Unesco-werelderfgoed is. Aan de rand van dit mooie bos ligt LOGIS HOTEL ‘Au Repos des Chasseurs’, het perfecte adres om in alle rust in de hoofdstad te verblijven en te genieten van de voordelen van een LOGIS HOTEL. Dit hotel behoort tot de Logis-klasse ‘Elégance’ en het restaurant staat bekend om zijn verfijnde Italiaanse en Belgische specialiteiten.

Citytrip 3: badstad Oostende : Oostende is de koningin der badsteden. We trappen een open deur in als we zeggen dat de zilte zeelucht gezond is en een vakantie aan de Noordzee voor een heerlijk geluksgevoel zorgt. Vooral wanneer de zomerdrukte voorbij is. Je kunt shoppen en rustig wandelen of fietsen, maar ook tijd maken voor meer culturele ontdekkingen, zoals het beroemde zeilschip Mercator, het James Ensorhuis of street art. Driesterren-LOGIS HOTEL ‘Glenmore’ ligt vlak bij de zeedijk en heeft heel wat te bieden, zoals een fitness- en wellnessruimte op het dak, waar je uitkijkt over de hele stad en de zee. Het restaurant verwent je met verse producten, vooral uit zee en de polders.

Meer informatie: www.logishotels.com/nl

Voor de gezondheid van de reizigers en hotelteams heeft LOGIS HOTELS een onthaalprotocol opgesteld, dat voldoet aan de strengste hygiënemaatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Veel hotels hebben ook besloten om de mogelijkheid te bieden gratis te annuleren tot 48 uur vóór de aankomstdatum. Meer info: www.logishotels.com/nl/informatie-over-covid-19.

Al sinds meer dan 70 jaar zorgt LOGIS HOTELS ervoor dat mensen kunnen genieten van een verblijf en lekker eten. Het is de eerste keten van onafhankelijke restaurant- en hoteleigenaren in Europa, met 2400 hotels verspreid over 8 landen en 6 merken (Logis d’Exception, Châteaux & Demeures, Logis Hotels, Auberges de Pays, Citotel en Urban Style).

LOGIS HOTELS legt de link tussen platteland en de stad, van heel lokaal tot mondain en werkt elke dag, samen met alle leden, aan moderne, duurzame en unieke hotellerie, en toont haar betrokkenheid op sociaal gebied en met betrekking tot het milieu. Ieder lid van de LOGIS HOTELS groep is er trots op bij te dragen aan een betere wereld. www.logishotels.be