CLIA Europe verwelkomt Paul Nuyens als nieuwe manager CLIA België, Nederland en Frankrijk

Paul Nuyens, welbekend in de Belgische en Internationale cruisewereld, is het nieuwe gezicht voor CLIA (Cruise Lines International Association), en meer in het bijzonder voor België, Nederland en Frankrijk. Paul Nuyens vervangt Antoine Lacarrière, die zijn functie bij CLIA in november inruilde voor een managementfunctie bij Futuroscope in Poitiers.

De taak van Paul Nuyens bij CLIA is het ontwikkelen van B2B cruise activiteiten in de drie landen, via campagnes en evenementen. Hij zal ook het Europees CLIA programma voor de reisagent verder uitbouwen. CLIA Europe wil de reisprofessionals bijstaan door de nodige opleidingen te geven, om zo klaar te zijn voor de fenomenale groei van de cruisesector in Europa.

Paul Nuyens kent de cruisesector door en door. Na een aantal jaar als Resident Manager op de vakantiebestemmingen bij Thomas Cook -Neckermann startte hij in 2003 als salesmanager bij Complete Cruise Solution, waar hij voor de Benelux Cunard, Seabourn en Princess Cruises vertegenwoordigde. Bij Silverblue maakte hij kennis met nog meer rederijen, tot hij vanaf 2010 vijf jaar lang het gezicht was van SeaDream Yacht Club. In 2015 zette Paul Nuyens de stap van SeaDream, een rederij met twee jachten naar de grootste rederij ter wereld Carnival Cruise Line. Als business development manager vertegenwoordigde hij deze cruisemaatschappij in Benelux, Duitsland, Italië, Israël, Rusland en Japan.

Cruise Lines International Association (CLIA) is de grootste brancheorganisatie van cruiserederijen ter wereld, die de sector met één stem vertegenwoordigt als gezaghebbende instantie van de wereldwijde cruisegemeenschap. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel verdedigt CLIA Europe de belangen van de cruise rederijen, in samenspraak met de Europese instellingen. Bovendien zorgt CLIA Europe voor het bevorderen van cruisevakanties bij een breed publiek, zodat het aantal Europese passagiers blijft groeien. CLIA werkt samen met diverse maritieme organisaties, de cruisehavens en de reisagenten. De organisatie telt 15 kantoren wereldwijd en is vertegenwoordigd in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australazië. CLIA promoot de cruise-ervaring, ondersteunt maatregelen en praktijken die veilige, gezonde en duurzame cruiseomstandigheden bevorderen voor de ruim 28 miljoen jaarlijkse cruisepassagiers. Onder haar leden vinden we ’s werelds meest prestigieuze zee-, rivier- en gespecialiseerde cruisemaatschappijen; hoogopgeleide erkende reisagenten; leveranciers en partners van cruisemaatschappijen, zoals havens en bestemmingen, scheepsontwerpers en zakelijke dienstverleners. CLIA heeft een missie: als gemeenschappelijke wereldwijde organisatie haar leden helpen slagen door de gemeenschappelijke belangen van de cruisegemeenschap te verdedigen, opleidingen te verstrekken en cruises te promoten.