Claude Rath, nieuwe algemeen directeur Steigenberger Grandhotel Brussel

 

Het uitmuntende niveau van het Steigenberger Grandhotel in stand houden en het hotel positioneren als de nummer één op de Brusselse markt: kort samengevat zijn dat de doelstellingen van Claude Rath, die onlangs werd benoemd tot algemeen directeur van het Steigenberger Grandhotel, Brussels.

De nieuwe General Manager kwam naar de Europese hoofdstad op initiatief van Pierre Ferchaud, de Area Manager Belgium van de Steigenberger Hotels and Resorts Groep die garant staat voor de continuïteit van het luxeconcept van de Steigenberger-hotels en die de overgangsperiode tussen de twee directies in goede banen moet leiden.

De 49-jarige Claude Rath werd geboren in Nancy en heeft een dubbele nationaliteit (Frans en Duits). Hij studeerde in Frankrijk en Italië en kan prat gaan op dertig jaar ervaring in internationaal hotelmanagement. Tot voor kort stond hij aan het hoofd van het Hotel Concorde Opéra in Parijs, waar hij in november 2009 de lancering van de re-branding organiseerde. Hij begon zijn loopbaan in het Londense Savoy Hotel, en was vervolgens werkzaam bij diverse prestigieuze adressen wereldwijd, zoals Hotel Le Méridien in Singapore, het Mauricia Hotel Beachcomber op Mauritius en het Dusit Laguna Resort Hotel in Phuket.

Rath wordt soms omschreven als ‘modern in de traditie’. Hij focust op klantgerichtheid, de verwachtingen van zijn werknemers en een cultuur van dienstverlening, steeds met behulp van de nieuwste technologieën. Al twaalf jaar geeft hij op succesvolle wijze blijk van zijn leidinggevende capaciteiten aan het hoofd van de hem toevertrouwde hotels.

Het luxueuze en stijlvolle Steigenberger Grandhotel, Brussels is zonder enige twijfel het mooiste luxehotel van de hoofdstad. Het ligt in het hart van Europa en is geschikt voor elke klant, zowel vrijetijdsgasten als zakenreizigers. De 225 kamers en 42 suites zijn allemaal uitzonderlijk ruim en uitermate comfortabel en modern ingericht. Dankzij de grote ontvangstzalen is het Steigenberger Grandhotel de ideale locatie voor het organiseren van een conferentie, een internationaal congres of een privéreceptie. De Loui Bar, die als een van de beste hotelbars van Brussel wordt beschouwd, kreeg in 2010 de prijs voor ‘Beste Hotelbar van Europa’ uitgereikt door de jury van de Villegiature Awards. Op deze weelderig ingerichte plek met bijzonder verfijnd houtwerk kunnen gasten in leren zetels en canapés comfortabel genieten van een kopje thee of koffie of een cocktail. www.brussels.steigenberger.be