Coco-Mat bikea: houten fietsen

De natuur op wielen! Een stalen ros in hout. Het klinkt contradictorisch en toch is dat precies het concept van de Coco-Mat bike. Wil je je op de mooiste, meest duurzame én meest ergonomische manier door de natuur en stad verplaatsen, dan is deze handgemaakte houten fiets het geknipte vervoersmiddel.

De Coco-Mat Bike is een revolutionaire uitvinding van Paul Efmorfides van Coco-Mat, een Grieks bedrijf dat van duurzaamheid zijn handelsmerk maakte. Nadat hij een fietstocht ondernam waarop hij veel problemen ondervond met zijn fiets, besloot hij zelf de beste fietsen ter wereld te produceren.

De natuur als inspiratiebron

“De natuur is mijn inspiratiebron,” zegt Paul Efmorfides die “Move with Nature” als motto heeft. Daarom bedacht hij een fiets gemaakt uit Grieks massief essenhout. Zo slaagt hij erin om de levenscyclus van de Coco-Mat fietsen te optimaliseren. Door het knappe design is de withouten fiets ook een echte blikvanger.

Met één volwassen essenboom maakt Coco-Mat vijftig fietsen en voor elke verkochte fiets, plant het een nieuwe boom in Attica (Griekenland) waarin de naam van de nieuwe fietseigenaar gegraveerd wordt. Efmorfides wil zo niet alleen de beste maar ook (één van) de meest duurzame fiets(en) ter wereld produceren.

De Coco-Mat bikes zijn uitgerust met automatische versnellingen, extra brede banden en een torpedo remsysteem. Doordat de fietsen bestaan uit een minimum aantal losse onderdelen, is de kans op een defect klein.

Ergonomisch

Het Coco-Mat team werkt volgens traditionele houtbewerkingsmethoden en met respect voor het milieu en het regionale ecosysteem.Dankzij hun ergonomische ontwerp is een comfortabele fietsrit gegarandeerd. “Onze handen en onze passie zijn onze grootste troeven,” zegt Paul Efmorfides. Van de selectie en verwerking van het essenhout tot de assemblage van de verschillende onderdelen, de vaklui van Coco-Mat maken de fietsen van A tot Z.

Praktische info: Coco-Mat fietsen bestaan in verschillende versies, namelijk met 2- of 7-versnellingssysteem of e-bike. De Coco-Mat familie bestaat uit: – Odyseus, met een hoger kader voor mannen, – Penelope voor dames, – Mentor voor hem en haar plooifiets, – Telemachus voor jongeren.

www.coco-mat.bike