Codeshare tussen Air Europe en GOL

Met Air Europa vanuit Sao Paulo, Recife, Salvador de Bahia en Fortaleza naar 20 andere steden in Brazilië, dankzij de alliantie met de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL

Air Europa heeft een nieuwe stap gezet in haar internationale groeistrategie. Vanaf januari 2020 biedt Air Europa vanuit Sao Paulo, Recife, Fortaleza en Salvador de Bahia aansluitende vluchten naar meer dan 20 Braziliaanse steden dankzij de codeshareovereenkomst met GOL Linhas Aéreas, de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Brazilië voor binnenlandse vluchten (op basis van marktaandeel).

Dankzij deze alliantie kan Air Europa 78 binnenlandse vluchten in codeshare uitvoeren en haar passagiers uit Europa – via Madrid – naadloze aansluitingen en een ruime keuze van vluchten naar enkele van de grootste steden van Brazilië aanbieden. De huidige overeenkomst tussen de twee maatschappijen wordt dus uitgebreid.

Deze overeenkomst met GOL is het resultaat van het engagement van Air Europa ten aanzien van Brazilië om er meer binnenlandse vluchten aan te bieden en haar wil om internationaal te blijven groeien. De synergieën die eruit voortvloeien, zullen ook tot gevolg hebben dat meer Europese toeristen naar Brazilië reizen en dat de passagiers die een codesharevlucht nemen aanzienlijke voordelen genieten, zoals de aankoop van een enkel ticket, één keer inchecken en vlottere aansluitingen met een minimale wachttijd.

Air Europa’s Sales Director, Imanol Pérez, is bijzonder tevreden met deze overeenkomst, “waarmee we onze passagiers nieuwe, boeiende bestemmingen in Brazilië kunnen aanbieden. We zijn heel trots op de overeenkomst met GOL. Onze samenwerking met deze maatschappij biedt ons alle mogelijke garanties op groei in de Braziliaanse markt”.

Randall Aguero, Director of Alliances, Distribution & International Business Development bij GOL: “We zijn heel blij met de codesharevluchten met Air Europa. GOL is marktleider in Brazilië en beschikt over een uitgestrekt, divers netwerk. Dankzij onze kwalitatief hoogstaande producten kunnen we onze klanten de beste reiservaringen bieden. We hebben geïnvesteerd in partnerships die onze klanten meer voordelen opleveren. Frequent flyers kunnen weldra miles sparen en die gebruiken in de twee getrouwheidsprogramma’s, Smiles en SUMA”.

Met deze overeenkomst bekrachtigt Air Europa haar engagement ten aanzien van Brazilië, waar ze al ruim 20 jaar actief is. Tegenwoordig vliegt de maatschappij rechtstreeks van Madrid naar Sao Paulo, Salvador en Recife. Vanaf eind december vliegt Air Europa ook naar de stad Fortaleza en versterkt ze aldus haar aanwezigheid in de toeristische driehoek in het noordoosten van Brazilië.

De alliantie betreft ook SUMA en Smiles, de getrouwheidsprogramma’s van de twee luchtvaartmaatschappijen, waarmee de passagiers miles kunnen sparen en die gebruiken voor hun vluchten.

Sinds 20 december vliegt Air Europa naar Fortaleza

Fortaleza, de hoofdstad van de deelstaat Ceará in het noordoosten van Brazilië, wordt de nieuwe bestemming van Air Europa, met twee vluchten per week (drie vluchten per week vanaf juni 2020). Air Europa vliegt al naar Salvador de Bahia, Sao Paulo en Recife en breidt met Fortaleza haar aanbod in Brazilië verder uit.

Op 20 december lanceerde Air Europa de nieuwe vluchten Brussel – Madrid – Fortaleza (op woensdag en vrijdag). De twee wekelijkse vluchten worden vanaf juni 2020 uitgebreid met een extra vlucht per week.

Vertrek- en aankomsttijden van de vluchten vanuit Brussel: Vertrek vanuit Brussel om 10u55, met aankomst in Fortaleza om 20u10. Vanaf 21 juni: 3 vluchten per week, op woensdag, zaterdag en zondag. Toestel: Airbus 330-200 met een capaciteit van 299 passagiers, waarvan 24 in businessklasse. Air Europa biedt ook vluchten aan met vertrek in Amsterdam, Düsseldorf en Parijs Orly.

Met de nieuwe bestemming Fortaleza vliegt Air Europa tegenwoordig naar in totaal 24 bestemmingen op het Amerikaanse continent. Ze versterkt dus verder haar positie als specialist in Latijns-Amerika.