Collectie lente/zomer 2020

TRENDS CORRECTIEMONTUREN EN ZONNEBRILLEN

 

Deze zomer veranderen de voornaamste en onmisbare materialen niet: acetaat, voor haar lichtheid, en metaal dat de structuur van de montuur vormt, zijn zeer gegeerd in de uitwerking van de monturen en de assemblage van de glazen. De merken van de groep Marcolin Eyewear hebben het zeer goed begrepen aan de hand van de verschillende correctiemonturen en zonnebrillen voor deze zomer. Marcolin valt op door haar savoir-faire en aandacht voor detail. Het bedrijf is tegenwoordig een van de wereldleiders in eyewear.

Vergulde en bruine tinten steken opnieuw de kop op maar ook met meer koude kleuren zoals blauw, paars, doorschijnend grijs, metaal grijs of zwart. De bijzondere tinten voor deze zomer zijn goud roze, oud roze en fuchsia roze, geel en oranje. Koude kleuren brengen dynamiek en charisma, terwijl warme tinten de monturen vervrolijken met een chique en glamour toets. Luipaard, tijger en zebra prints zorgen voor een sexy toets.

De vormen van deze zomer zijn dan weer eerder ovaal, rond en asymmetrisch. De «vlieg», «piloot» en «retro» monturen keren terug en worden op een modernere wijze geherinterpreteerd. Bij Moncler Lunettes laten de sportieve volumineuze modellen niemand onverschillig met een meer dynamische toets voor liefhebbers van extreme sport zoals het model 0130 dat avontuurlijke ski’s oproept of nieuwe sneeuwsporten die tijdens de zomer worden beoefend. De 0129 modellen zijn monturen die trektochten of fietskoersen oproepen.

Bij Tom Ford Eyewear brillen die worden geherinterpreteerd maar in een dikkere versie en « cat eyes » die op meer eigenzinnige, chique en exclusieve wijze zijn uitgevoerd. Bij Tod’s Eyewear zetten details, couture, soberheid en een mannelijke toets de toon. De sport look wordt een ‘incontournable’ model. Wat betreft Diesel Eyewear is de sobere afwerking haar signatuur van het jaar. Dit merk belichaamt de spontaniteit en casual look. Tenslotte ontbreken klasse, finesse en vrouwelijkheid niet bij Swarovski Eyewear en Guess Eyewear die zich richten op een cliënteel dat houdt van elegantie en soberheid. Bij Swarovski Eyewear wordt elegantie gecombineerd met een lichte toets nostalgie naar de jeugd. Haar strass doet je wegdromen.

Lezersinfo Marcolin Benelux – T +32 19 33 09 49 – infobenelux@marcolin.com